Verkkouutiset

”Poliitikotkin alkaneet käyttää pilkkaavaa nettipuhetta”

Kansanedustaja Ozan Yanarin mielestä pakolaisista puhutaan nyt pöyristyttävällä tavalla.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ozan Yanar (vihr.) kirjoittaa blogissaan, että ”suomalaista poliittista kulttuuria vaivaa tällä hetkellä kylmä ilmapiiri, jossa köyhyys, työttömyys, pakolaisuus ja muut ongelmat nähdään ihmisten omana syynä”.

– Pöyristyttävää on viime päivinä ollut etenkin se tapa, jolla ehkä kaikkein heikoimmista ja avuttomimmista ihmisistä eli pakolaisista puhutaan hallituspuolueiden riveistä ”meritaksipalvelua käyttävinä” ja ”elintasosurffareina”. Näille ihmisille suosittelisin käyntiä vaikkapa Turkissa, minne on paennut kaksi miljoonaa syyrialaista pakolaista, Ozan Yanar kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Esimerkiksi Istanbulin kaduilla kerjäävät syyrialaislapset ovat jo arkea. He ovat paenneet Isisiä ja al-Assadin hallinnon kauheuksia. Haluaisin nähdä Riikka Slunga-Poutsalon tai Wille Rydmanin puhumassa näille ihmisille elintasosurfailusta tai meritaksipalveluista.

Yanarin mukaan ”Syyrian naapurimaat ovat vastaanottaneet miljoonia pakolaisia, mikä on äärimmäisen kunnioitettava teko. Siinä on hieman mittakaavaa hysteriaan, jota jotkut poliitikot lietsovat omien poliittisten tavoitteidensa takia Suomessa”.

– Jos siis inhimillisyydellä ei ole näille poliitikoille mitään arvoa, niin olisi syytä käyttää edes järkeä. Irak on romahtanut jo Syyrian mukana takaisin sotaan. Ei ole mitenkään mahdotonta, että niin käy muillekin alueen maille. Ja silloin pakolaisia on vielä lisää.

Ozan Yanarin mielestä ”pilkkaava puhe näyttää leviävän myös hallituksen riveihin. Nyt tarvittaisiin rohkeutta olla inhimillinen ja solidaarinen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)