Verkkouutiset

Petteri Orpo: Työllistämisen kynnystä alennettava budjettiriihessä

Valtiovarainministerin mukaan syksyn budjettiriihessä välttämätöntä löytää keinoja työllistämishalukkuuden lisäämiseksi ja työllistämiskynnyksen madaltamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo edellyttää hallitukselta valmiutta lisätoimiin työllisyysasteen nostamiseksi.

– Mikäli syksyn budjettiriihessä ennusteet työllisyydestä eivät ole paremmin tavoiteuralla, meidän on jälleen yhdessä pohdittava uusia keinoja ja tehostettava vanhoja. Esimerkiksi pk-yritysten työllistämishalukkuuteen ja työllistämiskynnyksen madaltamiseen on välttämätöntä löytää vaikuttavia keinoja, Orpo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Ministeri Orpo puhui lauantaina kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa Jyväskylässä.

Hänen mukaansa odotukset hallituksen puoliväliriiheen olivat monilla osin epärealistiset.

– Täytyy aina pitää mielessä, että hallitusohjelma on tehty koko neljän vuoden kaudeksi, ja sen toteuttaminen vaatii malttia. Puolustan siis hallituksen tekemistä, vaikka tunnustan, että olisimme monessa kohdassa olleet valmiit menemään pidemmälle ja nopeammin.

Suunta on Orpon mukaan kuitenkin oikea.

– Työllisyystavoite on tärkein. Sen mukana tavoitteet talouden kohenemisesta ja velkaantumisen taittumisesta joko seisovat tai kaatuvat, hän sanoo.

Säästöt koulutuksesta eivät Orpon mukaan ole enää vaihtoehto.

– Hallitusohjelman koulutussäästöt ovat takana. Nyt rakennetaan uutta. Kaiken kaikkiaan opetus- ja kulttuuriministeriö sai riihestä vuodelle 2018 70 miljoonan lisäpanostukset sekä osaaminen 200 miljoonan euron pääomituksen.

Orpo kummeksuu puheessaan SDP:n puheenjohtaja Antti Rinteen vappupuheen vaatimusta hallituksen eroamisesta.

– Talous kasvaa, työttömyys vähenee ja luottamus nousee. Tämäkö on sellainen tilanne, jossa pääministerin tulisi jättää eronpyyntönsä? Haluan sanoa aivan suoraan, että en ole pitkään aikaan kuullut hölmömpää vaatimusta kuin minkä puheenjohtaja Rinne vappupuheessaan esitti.

Orpon mielestä SDP:n olisi syytyä siirtä ei-puolueen roolista kyllä-puolelle.

– Kaikkea vastustamalla tätä maata ei rakenneta, Orpo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)