Verkkouutiset

Lentäjäliitto: ”Peruttujen lentojen pahin tilanne vielä edessä”

Suomen Lentäjäliiton puheenjohtaja Timo Saajorannalle Finnairin perutut Nordic Regional Airlinesin eli Norran operoimat lennot eivät tulleet yllätyksenä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kestämätön resurssien vähyys on ollut Norran lentäjien tiedossa jo pitkään ja se on myös tuotu johdon tietoon, Timo Saajoranta toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa lentäjien määrä on vähentynyt, mutta työmäärä on pysynyt ennallaan.

– Finnair Norran suurimpana asiakkaana ja omistajana ei ole voinut olla tietämätön Norran riittämättömistä resursseista hoitaa velvoitteitaan Finnairia kohtaan, Saajoranta sanoo.

Resurssi- ja työvuorosuunnittelu on Norralla ollut epäonnistunutta. Influenssa-aalto on ainoastaan toiminut kestämättömän tilanteen laukaisijana.

– Pahin tilanne voi olla vielä edessä lomakauden alkaessa, Saajoranta pelkää.

Nordic Regional Airlines on optimoinut lentäjäresurssinsa vastaamaan viranomaisen asettamia maksimityömääriä. Poikkeustilanteissa yhtiö on olettanut lentäjien tulevan vapaapäivinään töihin.

– Jo itsessään suuri työmäärä on johtanut sairauspoissaolojen kasvuun viimeisen vuoden aikana, Saajoranta huomauttaa.

Suomen lentäjäliitto toivoo, että nykyistä resurssitilannetta ei myöskään käytetä tekosyynä kotimaan reittien alasajoon.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)