Verkkouutiset

Ay-johtaja varoittaa yhteiskuntasopimuksesta: Emme päästä hallitusta helpolla

JHL:n toimialajohtajan mukaan maan hallituksen ei kannata yhteiskuntasopimuksessa nuolaista ennen kuin tipahtaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton toimialajohtaja Päivi Niemi-Laineen mukaan liitto ei aio päästää Juha Sipilän (kesk.) hallitusta helpolla yhteiskuntasopimuksen osalta. Hänen mukaansa ammattiliitoissa kohtalon kysymyksiä sopimuksen lopullisessa hyväksymisessä ovat hallituksen huhtikuun kehysriihen avaukset.

– JHL:n hallitus on selvästi Sipilän hallitukselle viestittänyt, että lisäleikkaukset julkiselle sektorille eivät käy, ei edes vatuloiden, Niemi-Laine sanoo Uuden Suomen blogissaan.

Työpaikkoja on hänen mukaansa saatava niin kuin hallitus tällä ratkaisulla on luvannut.

– Muutoin jatkotalkoot ovat JHL:n osalta ohi.

JHL:n luottamus hallitukseen on hänen mukaansa ollut koko yhteiskuntasopimusneuvottelujen ajan heikoilla ja mahdolliset uudet pakkolakipaketit siintävät ammattiliittojen silmissä. Koko sopimus voi vielä Niemi-Laineen mukaan ”pudota rinnuksille”, elleivät maan keskeiset ammattiliitot lähde yhteisiin talkoisiin mukaan.

– Hallitusohjelmaan on kirjattu työsopimuslain perustavanlaatuisia heikennyksiä kuten määräaikaisuusehdon heikentäminen, irtisanottujen takaisinottovelvollisuuden heikentäminen ja työttömyysturvan lisäleikkaukset.

Osansa kritiikistä saa myös normien purku, jota hallitus ajaa Niemi-Laineen mukaan röyhkeästi eteenpäin.

– Normien purun aito tarkoitus on vähentää turhaa lainsäädäntöä, mutta todellisuudessa hallitus käyttää tätä välinettä lasten ja vanhusten julkisten palvelujen heikentämiseen ja vähentämiseen.

Pienipalkkaiset ovat hänen mukaansa ostovoiman kasvun ja kotimarkkinoiden menestyksen voima.

– Jos veronalennuksia sitten hallitus tekee, on pidettävä huoli, että rahat veronalennukseen otetaan pääomaveroa korottamalla eikä leikkaamalla julkista sektoria.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)