Verkkouutiset

Nämä kymmenen lausahdusta saavat poliisin hulluksi

Nettipoliisi Marko "Fobba" Forss julkaisi Facebookissa kymmenen lausahdusta, jotka saavat poliisin hulluksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Iltalehti julkaisi verkkosivuillaan listan yhdeksästä asiakkaan lausahduksesta, jotka ”saavat lääkärisi hulluksi”. Kasailin äkkiseltään kymmenen samansuuntaisen toteamuksen listan poliisin osalta”, Marko ”Fobba” Forss kirjoitti Facebook-sivullaan.

Ohessa poliisin hulluksi tekevät lauseet Forssin kommenteilla höystettyinä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

1. ”Eikö sulla ole muuta tekemistä kuin kytätä täällä pusikossa?”

– Yleensä kaasujalka on painanut liikaa ja sakko harmittaa. Lausetta voidaan maustaa erilaisilla kirosanoilla, jotka voivat johtaa päiväsakkojen määrän nousuun.

2. ”Ottaisit kiinni oikeita rikollisia/tekisit oikeita töitä”

– Monesti sama harmitus kuin edellisessä kohdassa, mutta voi koskea myös muita lievemmistä rikoksista kiinni jääneitä. Tosin itselleni on edelleen epäselvää, mitkä ovat niitä oikeita töitä. Löytyykö niitä yleensä poliisin toimenkuvarepertuaarista?

3. ”Mä tiedän mun oikeuteni”

– Lausahdus kuullaan monesti aamuyön tunteina ja lausujana voi olla esimerkiksi joku vuoden oikeustieteitä lukenut päihtynyt henkilö. Lausahdus voi olla yleinen myös mielenosoitukseen osallistuneen ”nettiohjeita” lukeneen henkilön toimesta.

4. ”Kumpi teistä osaa kirjoittaa ja kumpi lukea?”

– Jokainen vähänkään pidempään töissä ollut poliisi on kuullut tämän jo sata kertaa, eikä se jaksa enää oikein naurattaa. Etenkin jos ”vitsin” kertoo siten, että luulee oikeasti olevansa hauska.

5. ”Saako sikaa sanoa poliisiksi…”

– Melkein yhtä vanha vitsi kuin edellinen. Samaa sarjaa ovat myös hampparin tilaamiset poliisiauton ikkunasta sekä donitsivitsit, jotka koskevat lähinnä jenkkikollegoja.

6. ”Mä järjestän sulle potkut”

– Kyseinen toteamus yhdistyy monesti asiakkaan kyyryiseen asentoon, jossa humalan sihertämin silmin yritetään tuijottaa konstaapelin nimilapusta nimeä. Vaihtoehtoisesti asiakas voi kuvata konstaapelia kamerakännykällä samalla vouhottaen, että nyt hänellä on naamakuva tallessa. Voi myös olla, että henkilö on tuntevinaan jonkun tärkeän ihmisen. Itselleni on esimerkiksi tullut vastaan tapaus, joka kertoi tuntevansa presidentti Tarja Halosen ja hommaavansa minulle potkut hänen avulla.

7. ”Mulla on oikeus yhteen puheluun”

– Elokuvista opittu lausahdus, joka voi aiheuttaa hymyn konstaapelin kasvoille. Tosin jossain tapauksissa on oikeus olla yhteydessä avustajaan melko ripeästi tai voidaan olla yhteydessä lähiomaiseen.

8. ”Sä et voi mulle mitään, koska oon alle 15”

– Silloin tällöin nuoren suusta kuultua, jolla on monesti jo jonnin verran entisyyttä poliisin kanssa.

9. ”Mulla on ihan kauhea krapula/ei ole rahaa julkisiin/unohdin ajankohdan jne”

– Kuullaan useita eri variaatioita tutkijan soittaessa, miksi henkilö ei tullut kuulusteluun.

10. ”Mä en ole tehnyt mitään”

– Hoh-hoijaa…

Forss muistuttaa, että lista on tehty huumorilla ja toteaa, että poliisi joutuu usein kuulemaan paljon epämukavampiakin toteamuksia työssään.

”Milloin uhataan tappaa kyseinen poliisimies ja milloin hengiltä lähtee koko perhe. Luvataan etsiä kotiosoite ja tulla kylään jne. Onneksi nämä ovat kuitenkin monesti sivuutettavissa humalaisen horinoina”, Forss toteaa.

Forssin mukaan nettipoliisi joutuu kokemaan vähemmän uhkailua kuin kenttätyössä olevat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)