Verkkouutiset

Naiset eivät tykkää naispomosta

Naiset työskentelevät edelleen mieluummin mies- kuin naisesimiehen alaisuudessa, kertoo tutkimuslaitos Gallupin mielipidekysely.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Amerikkalaisnaisista 39 prosenttia ei pidä siitä, että heillä on esimiehenään nainen. Heidän mielestään miespomo on parempi vaihtoehto. Naispomoa pitää parempana 25 prosenttia naisista. Naisista 34 prosentille pomon sukupuolella ei ole väliä.

Miehistä taas 26 prosenttia pitää enemmän miespomosta. Naispomoa pitää parempana vaihtoehtona 14 prosenttia miehistä. Miehistä 58 prosentille esimiehen sukupuoli on samantekevä.

Kaikista vastanneista 33 prosenttia ottaisi mieluummin miespomon, 20 prosenttia naispomon ja 46 prosentille asialla ei ole merkitystä.

Gallup on mitannut samaa asiaa 60 vuotta vuodesta 1953 lähtien, eivätkä naiset koko sinä aikana ole pitäneet enemmän omaa sukupuoltaan edustavasta pomosta.

Muutosta asenteissa on kuitenkin tapahtunut, sillä ensimmäisessä tutkimuksessa vain viisi prosenttia amerikkalaisista olisi mieluummin työskennellyt naisesimiehen alaisuudessa. Tuolloin 66 prosenttia halusi miespomon, ja 25 prosentille esimiehen sukupuolella ei ollut väliä.

Tutkimukseen haastateltiin 1032 täysi-ikäistä amerikkalaista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)