Verkkouutiset

Maksamattomista sakoista halutaan vankeutta – mutta ”rahoja ei satele taivaalta”

Oikeusministeri huomauttaa kansanedustajien kaipaaman sakon muuntorangaistuksen palauttamisen maksavan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Useat kansanedustajat kysyivät oikeusministeri Anna-Maj Henrikssonilta (r.) sakon muuntorangaistuksen palauttamisesta keskiviikkoiltana. Eduskunta kävi valtion budjetin lähetekeskustelua, jossa oli päästy oikeusministeriön pääluokkaan.

– Tässä sakon muuntorangaistuksessa on tilanne se, että on olemassa esitys, joka on ollut lausuntokierroksella. Se tulee maksamaan. Jos te hyvät ystävät haluatte, että me tuodaan tänne se (esitys) – mitä minä itse haluaisin – niin silloin me tarvitsemme myös resursseja siihen, oikeusministeri Henriksson totesi edustajille.

– Hallituksen sisällä tullaan käymään tästä keskustelua. Niitä varoja ei satele meille taivaalta, ja sen takia voi olla vaikeata, jos siihen ei löydetä lisää resursseja.

Poliisin määräämien sakkojen muuntaminen vankeuspäiviksi poistettiin käytöstä 2008. Päämäärä oli sakkovankien määrän vähentäminen.

Muutos on johtanut esimerkiksi Kaupan Liiton mukaan myymälävarkauksien yleistymiseen, kun sakot eivät aiheuta jo sakkonsa maksamatta jättäneille henkilöille usein mitään seurauksia.

Oikeusministeriö esitti keväällä muuntorangaistuksen palauttamista niin, että neljä maksamatonta päiväsakkoa johtaisi päivään vankeutta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)