Verkkouutiset

Turvapaikkaa hakevia käsityöläisiä pidetään kiinnostavana mahdollisuutena taideteollisuusalalle

Designmuseo, Arkkitehtuurimuseo sekä Teollisuustaiteen Liitto Ornamo haluavat innostaa arkkitehtejä ja muotoilijoita verkostoitumaan turvapaikanhakijoiden kanssa ja etsimään uusia yhteistyömahdollisuuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Turvapaikanhakijoiden joukossa on Designmuseon, Arkkitehtuurimuseon ja Ornamon mukaan paljon käsityöammattilaisia, joihin sisältyy arkkitehtuurin ja muotoilun näkökulmasta kiinnostavaa potentiaalia.

Projektipäällikkö Petra Ilonen Ornamosta kertoo taideteollisuusalan koulutuksen painottuneen Suomessa sotien jälkeen suunnitteluun ja alan käsityöosaajien määrän sekä tason laskeneen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Muotoilijat suorastaan kilpailevat hyvistä kädentaitajista, joita tarvitaan alalla sekä prototyyppien että piensarjatuotannon valmistuksessa. Muotoiluyritys voi osoittaa yhteiskuntavastuuta auttamalla turvapaikanhakijoita verkostoitumaan, työllistymään ja rakentamaan uuden elämän, Ilonen kertoo tiedotteessa.

Museolehtori Leena Svinhufvud Designmuseosta puolestaan muistuttaa, että Suomessa on paljon aloja, joilla kielitaito ei ole este työskentelylle.

– Turvapaikanhakijoiden joukossa on monen eri alan ammattilaisia, ja on tärkeää toivottaa heidät tervetulleiksi suomalaiseen yhteiskuntaan myös oman alansa osaajina. Haluamme osaltamme edistää yhteistyötä toimimalla alustana keskustelulle, hän toteaa.

Designmuseon ja Arkkitehtuurimuseon yhteisellä pihalla Helsingissä järjestetään viikon kuluttua tiistaina Yli rajojen -tapahtuma, jossa arkkitehdit, muotoilijat ja turvapaikanhakijat voivat verkostua keskenään.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)