Verkkouutiset

Uudessa kokeilussa muistisairaat saavat paikantavan gps-rannekkeen

Muistisairaat asiakkaat saavat käyttöönsä rannekellon, jossa on gps-paikannin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsingissä alkaa kokeilu, jossa kotihoidossa olevien muistisairaiden turvallisuutta pyritään lisäämään paikantavilla gps-rannekkeilla. Paikannin näyttää asiakkaan sijainnin kartalla ja hälyttää, jos asiakas poistuu sovitulta alueelta tai liikkuu kodin ulkopuolella esimerkiksi yöaikaan.

Asiakkaat saavat käyttöönsä rannekellon, jossa on gps-paikannin. Kokeilussa mukana oleville asiakkaille on räätälöity oma turva-alue ja ajat. Asiakkaat voivat vapaasti ja turvallisesti liikkua määritellyllä alueella sovittuina aikoina. Turva-alue on määritelty yhdessä asiakkaan ja hänen omaistensa kanssa. Asiakkaan kellossa on varmistuslukko, joten sen avaaminen ei onnistu ilman apua.

Keväällä 2016 alkaneessa ja Palvelukeskus Helsingin kanssa yhteistyössä toteutetussa kokeilussa on mukana kymmenen kotihoidon muistisairasta asiakasta. Jos asiakas poistuu sovitulta alueelta tai kotoaan esimerkiksi ilta- tai yöaikaan, siitä tulee hälytys Palvelukeskus Helsingin turvapuhelinpalveluun.

Turvapuhelinpalvelun työntekijät ottavat yhteyttä asiakkaaseen. Jos asiakkaaseen ei saada yhteyttä, häntä lähdetään etsimään. Apuna etsinnässä on gps-paikantimen antama tieto asiakkaan sijainnista. Paikannin näyttää asiakkaan sijainnin 0 – 200 metrin tarkkuudella.

– Tavoitteenamme on saada gps-paikannin muistisairaiden kotihoidon tueksi. Kokemukset ovat tähän mennessä olleet positiiviset. Nyt meneillään olevan testauksen aikana hälytyksiä on tullut ja jokainen etsintä on tuottanut tulosta, kun asiakas on heti löytynyt, kertoo yksikönjohtaja Riitta Karvinen Palvelukeskus Helsingistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)