Verkkouutiset

Traktorit vyöryvät Helsinkiin – ”maatalousyrittäjillä on todellinen hätä”

Viljelijät valmistelevat mielenilmausta Helsinkiin perjantaina 11. maaliskuuta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

MTK toteaa, että maatilojen tilanne on heikoin vuosikymmeniin.

– Monet tilat ovat kuilun partaalla, kun tuloista on pudonnut keskimäärin yli puolet. Pahimmillaan tuloja ei synny lainkaan, ja perheet jäävät köyhyysloukkuun. Maanviljelijät ovat joutuneet maailmanpolitiikan maksumiehiksi. Viljelijät epäilevät, että päättäjiltä puuttuu taito tai kyky ymmärtää maatalouden ahdinkoa, järjestö sanoo tiedotteessaan

MTK:n johtokunta käsitteli maatalouden kriisiä tiistaina ja päätti antaa täyden tukensa viljelijöiden marssille Helsinkiin.

– Viesti kentältä on otettava vakavasti. Maatalousyrittäjillä on todellinen hätä. Emme voi katsoa sivusta, kun nuoretkin viljelijät joutuvat laittamaan lapun luukulle, sanoo MTK:n johtokunta.

Maataloustuotteiden markkinahinnat ovat laskeneet rajusti. Kokonaisvaikutusten arvioidaan olevan vuositasolla 250–300 miljoonaa euroa. Maataloustukia leikattiin yli 70 miljoonalla eurolla viime vuonna ja maksatuksia lykättiin 250 miljoonan euron osalta puolella vuodella.

Summat voi laittaa mittakaavaan vertaamalla sitä Luonnonvarakeskuksen mukaan maatalouden kokonaislaskelmaan, jonka mukaan maataloudesta syntyi yrittäjätuloa 592 miljoonaa euroa vuonna 2014.

MTK:n mukaan ”kamelinkaulan katkaisi Maatalousviraston päätös siirtää jälleen viljelijätukien maksatuksia viikoilla eteenpäin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)