Verkkouutiset

”Järjetöntä, kiusaamista” – suora kuuden kaistan moottoritie saa 80 km/h -rajoituksen

Espoolaiskirjoittajan mielestä Länsiväylää koskevat suunnitelmat ovat järjettömiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Espoolainen Esa Sairio kirjoittaa Helsingin Sanomien mielipideosastolla, että nopeusrajoituksiin on saatava järkeä. Hänen mukaansa lain kunnioitus heikkenee, kun autoilijoita kiusataan liian alhaisilla rajoituksilla.

Länsiväylällä on juuri parannettu tieosuutta Espoon Suomenojalta Kivenlahteen. Moottoritie on kuusikaistainen, aivan suora ja tiellä on meluesteet. Tälle osuudelle on nyt asetettu 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

– 80:n rajoitus tuolle välille on järjetön, Saario kirjoittaa.

– Ruuhkat eivät saa olla nopeuden alentamisperuste, koska niiden kesto on lyhyt. Lain kunnioitus heikkenee heikkenemistään, kun autoilijoita kiusataan liian alhaisilla rajoituksilla. Tavallisista autonkäyttäjistä tehdään lainrikkojia, kun liian alhaista rajoitusta ei noudateta.

Saario kehottaa palauttamaan kohdalle 100 kilometrin tuntinopeusrajoituksen.

– Normaali ihminen ajaa hiljempaa liukkaalla, ruuhkissa tai muuten huonoissa olosuhteissa. Hyvin pieneen kaahariryhmään eivät auta mitkään rajoitukset.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)