Verkkouutiset

Presidentti Mauno Koiviston hautajaisiin kutsuttu yli 500 vierasta

Presidentti Koiviston valtiolliset hautajaiset pidetään helatorstaina 25. toukokuuta. Siunaustilaisuus on Helsingin tuomiokirkossa kello 13
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentti Mauno Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle, ja muistotilaisuus pidetään kutsuvieraille Säätytalossa.

Presidentti Koiviston surusaatto lähtee liikkeelle Tuomiokirkolta kello 13 alkavan siunaustilaisuuden jälkeen. Saattue etenee reittiä Unioninkatu – Aleksanterinkatu – Snellmaninkatu – Vironkatu – Meritullinkatu – Pohjoisranta – Pohjoisesplanadi – Mannerheimintie – Arkadiankatu – Hietaniemi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Saattue pysähtyy Valtioneuvoston linnan, Suomen Pankin ja Presidentinlinnan edessä.

Ajoneuvot on poistettava reitin varrelta. Viranomaiset tiedottavat tästä ja muista liikennejärjestelyistä tarkemmin alkuviikosta.

Tuomiokirkolta Hietaniemeen etenevää hautajaissaattoa on mahdollista seurata reitin varrella Hietaniemeen saakka.

Hautajaisiin on kutsuttu omaisten ja valtiojohdon lisäksi yhteensä yli 500 kutsuvierasta. Ulkovallat edustautuvat suurlähettilästasolla. Hautajaisjärjestelyistä on kokonaisuudessaan sovittu yhdessä omaisten kanssa.

Valtioneuvoston kanslia on päättänyt määrätä valtion virastot ja laitokset liputtamaan valtiollisten hautajaisten ajan. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

Suruliputus alkaa 25. toukokuuta klo 8 ja päättyy auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään klo 21. Muistotilaisuuden arvioidaan päättyvän noin klo 17.30, jolloin liput nostetaan kokosalkoon auringon laskuun saakka.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)