Presidentti Mauno Koiviston hautajaisiin kutsuttu yli 500 vierasta

Presidentti Koiviston valtiolliset hautajaiset pidetään helatorstaina 25. toukokuuta. Siunaustilaisuus on Helsingin tuomiokirkossa kello 13

  • LKS 20170519 Viikko sitten edesmenneen presidentti Mauno Koiviston surukirja oli viimeistä päivää avoinna Presidentinlinnassa Helsingissä perjantaina 19. toukokuuta 2017. LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

    Presidentti Mauno Koiviston surukirja oli viimeistä päivää avoinna Presidentinlinnassa Helsingissä perjantaina.

    ()

Presidentti Mauno Koivisto haudataan Hietaniemen hautausmaalle, ja muistotilaisuus pidetään kutsuvieraille Säätytalossa.

Presidentti Koiviston surusaatto lähtee liikkeelle Tuomiokirkolta kello 13 alkavan siunaustilaisuuden jälkeen. Saattue etenee reittiä Unioninkatu - Aleksanterinkatu - Snellmaninkatu - Vironkatu - Meritullinkatu – Pohjoisranta - Pohjoisesplanadi - Mannerheimintie - Arkadiankatu - Hietaniemi.

Saattue pysähtyy Valtioneuvoston linnan, Suomen Pankin ja Presidentinlinnan edessä.

Ajoneuvot on poistettava reitin varrelta. Viranomaiset tiedottavat tästä ja muista liikennejärjestelyistä tarkemmin alkuviikosta.

Tuomiokirkolta Hietaniemeen etenevää hautajaissaattoa on mahdollista seurata reitin varrella Hietaniemeen saakka.

Hautajaisiin on kutsuttu omaisten ja valtiojohdon lisäksi yhteensä yli 500 kutsuvierasta. Ulkovallat edustautuvat suurlähettilästasolla. Hautajaisjärjestelyistä on kokonaisuudessaan sovittu yhdessä omaisten kanssa.

Valtioneuvoston kanslia on päättänyt määrätä valtion virastot ja laitokset liputtamaan valtiollisten hautajaisten ajan. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen.

Suruliputus alkaa 25. toukokuuta klo 8 ja päättyy auringon laskiessa, kuitenkin viimeistään klo 21. Muistotilaisuuden arvioidaan päättyvän noin klo 17.30, jolloin liput nostetaan kokosalkoon auringon laskuun saakka.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.