Outi Mäkelä tyrmää Touko Aallon vaatimuksen: Osoitus ajattelun umpikujasta

Kokoomusedustaja ei usko, että komiteoissa nähtäisiin konkreettisia parannusehdotuksia.

  • LKS 20161214 Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona 14. joulukuuta 2016. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Outi Mäkelä.

    ()

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelä arvostelee blogissaan vihreiden puheenjohtaja Touko Aallon vaatimusta palauttaa komitealaitos päätösten valmisteluun. Mäkelän mielestä "Aallon ajatus komiteatyöstä – samaan aikaan kun puolue on uhonnut soten kaatamista – osoittaa umpikujan, johon ajatus johtaa."

Komiteatyön tilalle on tullut ministeriöiden asettamat työryhmät ja selvityshenkilöt. Mäkelän mielestä valmistelusta on tullut tehokkaampaa ja joustavampaa.

"Ministeriöiden työryhmissä on edustettuina usein alan parhaat asiantuntijat ja niissä kuullaan aktiivisesti tutkijoita ja eri sidosryhmiä. Kuulemiset jatkuvat myös eduskunnassa, jossa kaikilla puolueilla on mahdollisuus osallistua valiokuntatyössä lainsäädännön hiomiseen", Mäkelä sanoo.

Hänen mukaansa on aihetta kysyä, mikä olisi laajemman yhteisvalmistelun anti päätöksenteolle, kun "oppositio toistuvasti vaatii jarrua uudistuksille tai haukkuu ne maanrakoon".

"Epäilen vahvasti, että konkreettisia parannusehdotuksia nähtäisiin komiteoissa, kun niitä ei kuulla edes julkisesti."

Mäkelän mielestä lainsäädännön laatua parantaisi ministeriöiden vahvempi keskinäinen yhteistyö sekä lainsäädännön arviointineuvoston lausuntojen huomioiminen.

"Pehmoiset puheet ja ylimääräiset kokoukset eivät vie yhteiskuntaa eteenpäin. Yhteiskuntaa ei voi uudistaa käsijarru päällä", Mäkelä päättää.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.