Verkkouutiset

Hallitukselta lisäbudjetti työllisyystilanteen takia

Hallituksen kolmas lisäbudjetti kohdistuu työllisyyteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Valtiovarainministeri Alexander Stubb kertoi keskiviikkona esittelevänsä budjettiriihen yhteydessä kolmannen lisätalousarvion. Sen summa on runsaat 25 miljoonaa euroa.

– Se on nimenomaan panos työllisyystilanteen parantamiseen ja työllisyyteen. Puhuimme Microsoftin yt-neuvottelujen jälkeen, että pistämme pöytään työllisyyslisäbudjetin, ja sen tulemme nyt tekemään, Alexander Stubb sanoi.

Lisäbudjetin ensimmäinen osuus on 21-22 miljoonaa euroa muun muassa starttirahaan.

– Tavoitteena on saada ihmisiä takaisin työuralle.

– Nämä kysymykset ovat niin sanottuja akuutteja menoja, Stubb sanoi lisäbudjetista.

Toinen kokonaisuus on panostus aikuiskoulutukseen ”tässä haastavassa ict-rakenneuudistuksessa”.

Kolmas osio lisää työntekijämäärää ely- ja te-keskuksissa muun muassa turvapaikkahakemusten käsittelyn vuoksi.

Turvapaikkahakijoiden menot rahoitetaan varsinaisen budjetin kautta ja asia tulee esiin budjettiriihessä. Stubbin mukaan karkea summa, josta on puhuttu, on hiukan yli sata miljoonaa euroa.

Alexander Stubb sanoo noudattavansa esityksessään hallitusohjelman kirjainta. Hänen mukaansa ”me pidämme edelleen kiinni tiukasta talouskurista, koska meillä ei ole varaa lisävelkaan”.

– Tämän budjetin laatiminen ei ole ollut hirveän vaikeata, koska se on seurannut pitkälti hallitusohjelmaa ja sitä kokonaisuutta. Se mikä on vaikeuttanut tilannetta hiukkasen on edelleen heikentynyt suhdanne, heikko talouskasvu ja totta kai työttömyyden lisääntyminen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)