Verkkouutiset

Paavo Lipponen: On aika todeta, että Sauli Niinistö on hoitanut ulkopolitiikkaa hyvin

Entisen pääministerin mukaan Vladimir Putinin Suomen-vierailun "jättimenestystä" ei ole huomattu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sdp:n pitkäaikainen entinen puheenjohtaja ja ex-pääministeri Paavo Lipponen kirjoittaa Hufvudstadsbladetissa otsikolla Mätäkuun sensaatiot eivät kiinnosta suomalaista mediaa.

– On aika, kuuden vuoden jälkeen, todeta, että Sauli Niinistö on hoitanut ulkopolitiikkaa hyvin. Ihmettelen miten huonosti informoituja sopulijournalistit, jopa presidenttiehdokkaat, ovat menestyksestä jota presidentti Niinistön ja presidentti Vladimir Putinin Savonlinnan tapaaminen oli Suomelle, Paavo Lipponen toteaa kirjoituksessaan.

Lipponen ihmettelee, etteivät mediaa kiinnostaneet Suomelle tärkeät asiat tapaamisessa ja presidenttiehdokkaiden reaktio oli ”ei yllätyksiä”.

– Se mitä Niinistö saattoi raportoida Savonlinnan keskustelujen tuloksista, oli jättimenestys, Lipponen huomauttaa.

Hän viittaa Kaliningradin jätevedenpuhdistamoon, Krasnyj Borin jätteisiin ja ”todelliseen sensaatioon” eli yhteisymmärrykseen mustan hiilen päästöistä arktisella alueella. Niinistö ja Putin sopivat Lipposen mukaan, että Niinistö voi tehdä konkreettisen ehdotuksen josta ei voi kieltäytyä.

– Niinistö on taitavasti käyttänyt hyväkseen pienen liikkumatilan, joka Suomella on nykyisessä kansainvälisessä tilanteessa, Paavo Lipponen kirjoittaa.

– Niinistö on myös ymmärtänyt, että Suomi voi käydä dialogia Venäjän kanssa vain länsimaana, lojaalina EU-jäsenenä joka pysyy EU:n pakotteiden takana.

– Jos Suomi olisi heikko lenkki, kuten ne jotka vaeltavat ”harmaalla alueella” jonka luulevat olevan olemassa haluaisivat, menettäisi Suomi täysin uskottavuutensa yrityksessään pitää yllä dialogia Venäjän kanssa ja edistää yhteistyötä ympäristön kaltaisissa kysymyksissä, joissa on yhteinen intressi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)