Verkkouutiset

Ministeri murjaisi eduskunnalle: Eipä kukaan ole tullut ilmoittamaan saavansa haitallisia miljoonatukia

Elinkeinoministeri nauratti kansanedustajia yritystukikeskustelussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan kyselytunnilla vihreiden Antero Vartia kysyi yritystuista. Hänen mukaansa ”ministeriöstä tulleen tiedon mukaan haitallisia yritystukia maksetaan 850 miljoonalla eurolla vuosittain”, mutta näihin ei kuitenkaan hallitus ole koskenut.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk.) arveli kansanedustajan varmasti viittaavan yritystukien karsintaan, jota käytiin läpi hallituksen riihen neuvotteluissa.

– Itse en ole kuullut, että olisi haitallisia yritystukia, tai kukaan ei ole ainakaan minulle ilmoittanut, että hän saisi haitallisia yritystukia 850 miljoonaa, Mika Lintilä tokaisi kansanedustajan nauraessa.

Kokoomuksen Ben Zyskowicz yhtyi ajatukseen todeten, että ”ei varmaan saajalle ole haitallista”.

Ministeri Lintilän mukaan ”ongelma yritystukien leikkauksessa oli se, että suuri osa yritystuista on verotukia ja verotukia ei voida muuttaa kehysvaiheessa, koska verotuksen kautta ei kehystä voida laajentaa, vaan on kohdistettava suoriin kustannuksiin.

– Suoria yritystukia meillä on tuommoinen reilu miljardi, ja niistä suurin osa on jo sidottuja erilaisten sopimuksien kautta muun muassa uusiutuvan energian tuotantotukeen. Näihin ei voitu puuttua, joten tämä oli se keskeinen syy, minkä vuoksi näitä leikkauksia sinne ei tehty, Mika Lintilä selvitti.

– Mutta syksyn budjettiriihessä, Antero Vartia vielä huusi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)