Verkkouutiset

Liisa Jaakonsaari: Maailma kaatuu ja Suomessa vain puhutaan suurlähettilään käytöksestä

Europarlamentaarikon mielestä Suomessa ei puhuta asioista oikeassa tasapainossa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

”Suomi on liikuttava oravanpesä. Maailma kaatuu päälle ja täällä puhutaan Kekkosesta ja #UM n suurlähettilään epäasiallisesta käytöksestä”, europarlamentaarikko Liisa Jaakonsaari (sd.) kirjoittaa twitterissä.

Jaakonsaaren tviitti kirvoitti vastauksia, joissa häneltä kysyttiin, ehdottaako hän, että ulkoministeriö ”painaa tapaus Viinasen villaisella ja media lakkaa seuraamasta asiaa” sekä moitittiin lausunto ”jännäksi oikeuttamisperusteeksi” suurlähettilään toiminnan tutkimatta jättämiselle.

Jaakonsaari vastasi tviitteihin toteamalla, että kyseessä on väärinkäsitys ja että asia on totta kai tutkittava.

”Erittäin tärkeää selvittää juurta jaksoin. Ei pidä tahallaan ymmärtää väärin”, Jaakonsaari toteaa.

Jaakonsaari selitti asiaa vielä uudessa tviitissään.

”Ei. Kekkosen rakkauselämä ja suurlähettilään epäasiallinen käytös tärkeitä, mutta #tasapaino maailman järkkyessä”, Jaakonsaari vastasi, kun häneltä kysyttiin eikö hän nimenomaan tarkoittanut, että Suomessa takerrutaan turhuuksiin, vaikka olisi isoja asioita hoidettavana.

Asiassa on kyse Suomen Tukholman suurlähettilään Jarmo Viinasen tapauksesta. Iltalehti kertoi heinäkuussa, että Viinasta epäillään alaisiin kohdistuneesta seksuaalisesta häirinnästä. Viinanen on kiistänyt väitteet.

Ulkoministeriö toimitti lähetystössä sittemmin erityistarkastuksen.

”Kokonaisuutena arvioiden erityistarkastuksen haastatteluissa tuli esille edustuston työsuojelun tilasta, ilmapiiristä ja työtyytyväisyydestä henkilöstön vakavina pitämiä ongelmia, jotka edellyttävät perusteellisia korjaustoimia”, tarkastusmuistion julkistetussa osassa todetaan.

Tapausta käsitellään torstaina valtioneuvoston istunnossa ja presidentin esittelyssä.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) on esittänyt, että suurlähettiläs siirretään toisiin tehtäviin ministeriöön nopeutetussa aikataulussa. Hänen mukaansa Viinasen toimintaedellytykset ovat huonontuneet.

Jarmo Viinanen on toiminut aiemmin muun muassa presidentti Tarja Halosen kansliapäällikkönä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)