Verkkouutiset

”Taksisääntely liberalisoitava, julkinen liikenne vapautettava”

Puoluekokoukseen valmistautuva kokoomus kannattaa liikenteen liberalisoimista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kesäkuun puoluekokoukselle tehtyihin liikennealoitteisiin kuuluu muun muassa kokoomuksen nuorten liiton esitys Julkinen liikenne vapautettava kilpailulle. Esityksessä arvostellaan VR:ää ja pidetään myönteisenä linja-autoliikenteeseen tulleita uusia toimijoita.

Kokoomuksen puoluehallitus esittää aloitteen hyväksymistä ”kuitenkin turvaten palvelusopimusasetuksen mukaiset yksinoikeudet ja menettelyt”.

Porvoon kokoomus esittää henkilöjunaliikennettä osittain avoimeksi. Esityksen mukaisesti reitit joilla VR ei aja henkilöjunaliikennettä olisivat avoinna muille toimijoille.

Kokoomuksen puoluehallitus esittää puoluekokoukselle aloitteen hyväksymistä.

Sääntely ei tätä päivää

Kokoomuksen nuorten liiton toisessa liikennealoitteessa esitetään taksiliikenteen avaamista kilpailulle.

”Nykyinen järjestelmä, jossa taksialaa säännellään voimakkaasti, on toimimaton niin kuluttajien kuin halukkaiden taksiliikenteen harjoittajien näkökulmasta. Alalla ei ole juurikaan tarvetta kilpailla hinnalla tai laadulla, sillä markkinoilla ei päde kysynnän ja tarjonnan laki. Vaikeus saada taksilupia tekee myös alalle pääsystä erittäin vaikeaa. Viimeisen voi jopa nähdä olevan ristiriidassa perustuslain takaaman elinkeinovapauden kanssa”, aloitteessa todetaan.

”Tiukka sääntely on taistelua tuulimyllyjä vastaan. Digitalisaatio tulee lähivuosina mullistamaan taksialaa globaalisti, olimme siihen valmiita tai emme. Julkisen vallan toimesta säännelty taksiliikenne ei ole tätä päivää. Suomen on avattava taksiala kilpailulle ja mahdollistettava samalla myös uusien digitaalisten palveluiden läpimurto henkilökuljetuksissa”, nuoret toteavat.

Kokoomuksen puoluehallituksen vastauksen mukaan ”taksisääntelyä tulee liberalisoida, mutta sääntelyn vapauttamisen yhteydessä tulee tarkastella sääntelyä taksiliikenteen alueellisen saatavuuden, turvallisuuden, reilun hintakilpailun sekä yritysten yhdenvertaisen sääntelyn osalta”. Puoluehallitus esittää nuorten taksialoitetta hyväksyttäväksi tuolla lisäyksellä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)