Verkkouutiset

Eduskunnassa aloite koko lain kumoamisesta: Kaikki kaupat vapaasti auki

Kansanedustajien lakialoite kumoaisi kokonaan vähittäiskaupan sekä parturi-kampaamojen aukiolosta annetun lain.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kesätauolle lähtevässä eduskunnassa kerätään vielä tänään tiistaina lisää allekirjoituksia lakialoitteeseen kaupan aukioloaikojen täydestä vapauttamisesta.

Kokoomuksen Outi Mäkelän ensimmäisenä allekirjoittamassa lakialoitteessa todetaan, että ”kaupan ala ja palvelusektori vastaa vuosi vuodelta enemmän Suomen työllisyydestä ja aukioloaikojen vapauttaminen hyödyttäisi myös työllisyyttä. Aukiolojen vapauttamisesta olisi siis hyötyä myös yhteiskunnan talouskehitykselle”.

Kansanedustajien mukaan aukiolojen vapauttaminen mahdollistaisi sen, että yrittäjät voisivat itse parhaaksi näkemällään tavalla pitää liikettä auki silloin kun tietävät asiakkaita riittävän.

Nykyisen lainsäädännön mukaan vähittäiskauppaa voi harjoittaa kello 7-21 välisenä aikana, paitsi lauantaisin kello 7-21 ja sunnuntaisin kello 12-18. Lisäksi laki sulkee liikkeet lukuisina juhlapäivinä ja aattoina.

Poikkeuslupia myöntävät aluehallintovirastot. Lakialoitteen mukaan tämä on aiheuttanut epätasa-arvoa ja yrittäjille työtä ja kustannuksia.

– Alueelliset erot aukiolojen suhteen ovat asiakkaallekin hämmentäviä, ja liikeaikalain kiertämiseen on löydetty keinoja, mikä taas vääristää kaupan kilpailua, aloitteessa todetaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)