Verkkouutiset

Kansanedustaja järkytti eduskunnan istunnon traagisella perhetarinallaan

Perussuomalaisten kansanedustaja Lauri Heikkilä kertoi eduskunnalle poikansa menehtymisestä auto-onnettomuudessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunta käsitteli torstaina illalla hallituksen esitystä laiksi poliisiammattikorkeakoulusta. Keskustelussa puhuttiin siis poliisikoulutuksesta.

Perussuomalaisten kansanedustaja Lauri Heikkilän puheenvuoro täysistunnossa pysäytti läsnä olleet kansanedustajat.

Heikkilä kertoi toivovansa tuleville poliiseille pakollista ensiaputaitoa. Hän kertoi tapauksesta vuodelta 2001.

”Poikani tukehtui auton alle”, kansanedustaja totesi.

Hän kertoi onnettomuuspaikalle tuolloin tulleen neljä poliisia, joista kukaan ei kyennyt auttamaan hänen poikaansa ja ”kaksi jopa lähti onnettomuuspaikalta pois”.

Lauri Heikkilä totesi hänelle myöhemmin ilmenneen, että poliisikoulutukseen kuuluisi ensiapukoulutus vain vapaaehtoisena eikä suurin osa kokelaista ollut sitä suorittanut.

”Eiväthän poliisit voi auttaa edes toisiaan, jos ei heillä ole ensiaputaitoja. Toivoisin että tässä tilanteessa otettaisiin huomioon tämä asia ja lisättäisiin koulutukseen ensiaputaidon vaatimuksia”, hän sanoi eduskunnalle.

Lauri Heikkilän alle 20-vuotias poika menehtyi Halikossa kesäkuussa 2001. Onnettomuusautossa ollut poika oli lopulta jäänyt sivuittain kaatuneen auton alle.

Itse matkoilla olleen Heikkilän mukaan pojalta oli mitattu pulssi vielä ensimmäisten poliisien paikalle tullessa. Paikalle tulleet eivät isän mukaan osanneet auttaa eivätkä nostaneet autoa pois, vaan jäivät odottamaan palokunnan tuloa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)