Lapsiasiavaltuutettu haluaisi vesirokkorokotteen Suomen rokotusohjelmaan

Tuomas Kurttilan mukaan investoiminen lapsiin on sekä kansanterveyden että kansantalouden etu.

  • LKS 20090128 : LKS 20071212 Riikka Sukulan Alma -tytär sairaanhoitaja Teija Pilbackan rokotettavana neuvolassa Helsingissä 12. joulukuuta 2007. Lääkeyhtiö Wyethin selvityksen mukaan vanhemmat luottavat vankasti kansalliseen rokotusohjelmaan, vaikka eivät sitä kovin hyvin tunne. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

    Rokotteen käyttöönotto säästäisi hoitokustannuksia.

    ()

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila esittää, että vesirokkorokote otetaan Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan.

Kurttilan mukaan vesirokkorokote on kannattava investointi lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi, hoitokustannuksissa säästämiseksi ja vanhempien työpoissaolojen vähentämiseksi.

– Rokottamisella voidaan estää tehokkaasti lapsen terveydentilaa heikentävien tautien tarttumista. Investoiminen lapsiin on sekä kansanterveyden että kansantalouden etu. Hallituksen tulisi seuraavassa valtion talousarviossa päättää tätä koskevasta rahoituksesta, mikä olisi kokonaistaloudellisesti säästöä, Kurttila toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä ovat esittäneet vesirokkorokotuksen lisäämistä kansalliseen rokotusohjelmaan, mutta rahoitusta sen mukaan ottamiseksi ohjelmaan ei ole myönnetty.

Vuonna 2013 arvioitiin, että vesirokkorokotteen liittäminen kansalliseen rokotusohjelmaan maksaisi 4,4 miljoonaa euroa vuodessa. Rokotteen käyttöönotto säästäisi hoitokustannuksia noin kaksi miljoonaa ja vanhempien työpoissaolokustannuksia noin 12 miljoonaa euroa vuodessa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.