Verkkouutiset

Lapsiasiavaltuutettu haluaisi vesirokkorokotteen Suomen rokotusohjelmaan

Tuomas Kurttilan mukaan investoiminen lapsiin on sekä kansanterveyden että kansantalouden etu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila esittää, että vesirokkorokote otetaan Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan.

Kurttilan mukaan vesirokkorokote on kannattava investointi lasten hyvinvoinnin lisäämiseksi, hoitokustannuksissa säästämiseksi ja vanhempien työpoissaolojen vähentämiseksi.

– Rokottamisella voidaan estää tehokkaasti lapsen terveydentilaa heikentävien tautien tarttumista. Investoiminen lapsiin on sekä kansanterveyden että kansantalouden etu. Hallituksen tulisi seuraavassa valtion talousarviossa päättää tätä koskevasta rahoituksesta, mikä olisi kokonaistaloudellisesti säästöä, Kurttila toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja kansallinen rokotusasiantuntijaryhmä ovat esittäneet vesirokkorokotuksen lisäämistä kansalliseen rokotusohjelmaan, mutta rahoitusta sen mukaan ottamiseksi ohjelmaan ei ole myönnetty.

Vuonna 2013 arvioitiin, että vesirokkorokotteen liittäminen kansalliseen rokotusohjelmaan maksaisi 4,4 miljoonaa euroa vuodessa. Rokotteen käyttöönotto säästäisi hoitokustannuksia noin kaksi miljoonaa ja vanhempien työpoissaolokustannuksia noin 12 miljoonaa euroa vuodessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)