Verkkouutiset

Lääkäriliitto vastustaa eutanasiaa – aloitteessa jo yli 40 000 allekirjoitusta

Lääkäriliitto ei lämpene eutanasialle ja kehittäisi sen sijaan saattohoitoa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lääkäriliitto viittaa eutanasia-aloitteeseen hyvän kuoleman puolesta, joka julkaistiin 7. marraskuussa. Se on kerännyt kuukaudessa yli 40 000 kannatusilmoitusta.

Lääkäriliiton valtuuskunta näkee kansalaisaloitteen hyvänä keskustelun avaajana ja toivoo tietoa lisäävää keskustelua elämän lopun hoidosta

Liitto ei kuitenkaan kannata lakia eutanasiasta.

– Saattohoito ei ole tasalaatuisesti ja oikea-aikaisesti saavutettavissa, vaikka sen keinot lievittää kärsimystä ovat kehittyneet.

Liitto pitääkin ensisijaisena saattohoidon kehittämistä toimivaksi ja riittäväksi siten, että se on yhdenvertaisesti saatavilla kaikille tarvitseville.

Lääkäriliiton valtuuskunnan mielestä eutanasian laillistaminen ensitoimena veisi elämän lopun hoitojen kehityksen väärälle uralle.

– Niissä maissa, joissa eutanasia on laillista, on nähtävissä, että eutanasia yleistyy yhä useampiin tilanteisiin ja löyhemmin perustein, Lääkäriliiton valtuuskunta toteaa kannanotossaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)