Verkkouutiset

MTV-kysely: Perussuomalaisten piireissä kannatetaan tiukempaa maahanmuuttolinjaa

Perussuomalaisten piirihallitusten jäsenistä 55 prosenttia toivoo puolueelle tiukempaa maahanmuuttolinjaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perussuomalaisten piiripäättäjistä suurin osa haluaa järjestää kansanäänestyksen Suomen EU-jäsenyydestä, kertoo MTV:n kysely.

81 prosenttia vastaajista on EU-kansanäänestyksen kannalla. Vain 12 prosenttia puolueen piiripäättäjistä ei näe tarvetta kansanäänestykselle.

Uudenmaan piirin toinen varapuheenjohtaja Maiju Tapiolinna sanoo, että EU-ero ei olisi helppoa eikä halpaa ja lopputulosta olisi mahdoton ennustaa. Silti hän kannattaa kansanäänestyksen järjestämistä.

– EU on muuttunut aika paljon parinkymmenen vuoden aikana. Kansalta pitää kysyä, mitä mieltä kansa on asiasta tällä hetkellä, Tapiolinna sanoo MTV:lle.

Piirihallitusten jäsenistä yli puolet, 55 prosenttia vastaajista, kaipaa puolueelta enemmän maahanmuuttokriittisyyttä.

Puolueen maahanmuuttolinjaa löysentäisi vain kaksi prosenttia piiripäättäjistä.

– Puolueen linja ja vuonna 2015 tehty maahanmuuttopoliittinen ohjelma eivät tarvitse kovin suuria muutoksia. Ongelma on lähinnä siinä, että sitä ei ole päästy hallituksessa täysmittaisesti toteuttamaan, sanoo Pohjois-Karjalan piirin puheenjohtaja Marko Koskinen.

– Perussuomalaisten pitäisi hallituksen sisällä pikkaisen enemmän lyödä nyrkkiä pöytään, hän jatkaa.

MTV teetti kyselyn Corefinerilla perussuomalaisten piirihallituksen jäsenille 29.3.–12.4. Kyselyyn vastasi 195 piirihallituksen jäsentä, ja vastausprosentti oli 57.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)