Verkkouutiset

SDP:n kansanedustaja tylyttää hallitusta: Kaikki ei voi olla myytävänä

Suna Kymäläinen on huolissaan postipalveluiden huoltovarmuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Suna Kymäläinen kysyy 26. toukokuuta jättämässään kirjallisessa kysymyksessä postipalveluiden huoltovarmuuden perään.

Kymäläinen pelkää, että postilain valiokuntakäsittelyssä ei ole osattu antaa riittävää painoarvoa huoltovarmuudelle poikkeustilanteissa.

– Hallituksen kädenjälki ei vakuuta. Asiantuntijat purkavat huoltaan kansanedustajille. Ehkä vauhtisokeus, yksityistämisvimma ja dynaamisuuden harha ovat päässeet jäämään taka-alalle postilain muutosesityksen harkinnassa, eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan sekä lakivaliokunnan jäsenenä toimiva Suna Kymäläinen sanoo tiedotteessaan.

– Lakien tulee kestää aikaa ja erilaisia tilanteita. Niitä ei voi laatia kvartaalien mukaan, siksi harkinta ja eri vaihtoehtojen punninta ovat lainsäätäjän keskeinen työkalu.

Kymäläisen mukaan on outo viesti Suomessa tässä maailmantilanteessa, että yhteiskunnan työkaluna toimiva osoiterekisteri luovutettaisiin sille, kuka postiyrityksen Suomeen sattuisi perustamaan.

– Kaikki ei voi olla myytävänä. Sinisilmäisesti ei pidä tuijottaa vain tähän hetkeen ja luottaa sekä uskoa, että kaikissa olosuhteissa sähköiset järjestelmät toimivat. Huoltovarmuuden alasajo on lopettava Postin osalta, Kymäläinen vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)