Verkkouutiset

Kun luvan hakeminen kestää kuusi vuotta – ”tietyt rajat mietittävä”

Eduskunnan kyselytunnilla torstaina puhuttiin sääntelyn purkamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan kyselytunnilla vasemmistoliiton Eila Tiainen viittasi Talvivaara-uutisiin ja kysyi, pitääkö ympäristölainsäädäntöä todella heikentää.

– Ei missään nimessä. On ilman muuta selvää, että kun katsotaan sääntelyn kokonaisuutta, ei tavoitteena voi olla ympäristönormien purku sillä tavalla, että se olisi tavalla tai toisella haitallista ympäristölle tai luonnonsuojelulle. Me katsomme lupamenettelyä kaiken kaikkiaan, ja sitä kautta lähdemme purkamaan normistoa joka on haitallista kaiken kaikkiaan, pääministeri Alexander Stubb vastasi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Stubbin mukaan poliitikoilla on yleensä ongelman tullen tapana kaksi asiaa.

– Yksi on: säännellä laki. Kaksi on kaataa rahaa sen lain päälle. Välttämättä en itse pidä tätä parhaana ratkaisuna, Stubb sanoi.

Pääministeri huomautti kutsuneensa myös oppositiopuolueet neuvonpitoon kaikkien ministerien toimialaan kuuluvasta asiasta.

Keskustan Mauri Pekkarinen totesi lupakäsittelyn voivan kestää jopa kuusi vuotta. Hän kysyi, onko hallitus valmis miettimään hallinnolle pakollista aikaikkunaa, jonka jälkeen lupa katsotaan myönnetyksi tai seuraa merkittäviä sanktioita hallinnolle.

Pääministeri vastasi kysymyksen olevan laaja eikä siihen ole yksiselitteistä vastausta.

– Minusta tiettyjen rajojen asettaminen lupamenettelyille on erittäin harkinnanarvoista, koska kuten edustaja aivan oikein totesi, lupamenettelymme on aika raskas ja aika monimutkainen. Me suomalaiset olemme sen verran hyviä käyttämään tervettä järkeä että kannattaa todellakin miettiä, millä tavalla kannattaa koko lupamenettelyä uudistaa, Alexander Stubb totesi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)