Verkkouutiset

Keskustan kansanedustajan mukaan keskustalaisuutta tukee 25,2 prosenttia

Antti Kurvisen mukaan keskustalaisuuden eri variaatiot ovat Suomen merkittävin poliittinen voima.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Antti Kurvinen laskee Ilkan mielipidekirjoituksessaan yhteen keskustan, perussuomalaisten ja sinisen tulevaisuuden kannatukset tämän viikon Helsingin Sanomien gallupista. 25,2 prosentin kannatuksella yhdistelmä olisi Suomen suurin puolue.

– Lasku ei ole vain teoriaa, sillä kaikki kolme ovat omalla tavallaan Maalaisliiton perillisiä, Kurvinen toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ei ole liikaa sanoa, että tällä hetkellä Suomen merkittävin poliittinen voima on keskustalaisuuden eri variaatiot, hän jatkaa.

Kurvisen mukaan hänen määrittelemänsä keskustalaisuuden korkea yhteiskannatus ei ole yllätys Euroopan politiikkaa seuraavalle.

– Keskustalaiset vaihtoehdot ovat nosteessa: Ranskan presidentiksi nousi (Emmanuel) Macron, Tanskaa ja Hollantia johtaa oikeistokeskustalainen puolue, Viron merkittävimmät puolueet ovat keskikentällä, Saksan liberaalit ovat nousussa, hän kirjoittaa.

Kurvisen mukaan Suomen ”keskipuolueiden hajaannus” hyödyttää keskittämispolitiikkaa tukevia kaupunkilaispuolueita kuten vihreitä ja kokoomusta.

– Sirpaloitumisen jälkeen lähes varmasti Suomea alkaa hallita sinipunahallitus city-vihreillä täydennettynä. Jokainen eteläpohjalainen osaa kuvitella sen vaikutuksia, hän toteaa.

Antti Kurvisen uhkakuvassa muun muassa palvelut ja elinkeinot keskitetään kaupunkeihin.

– Kokoomuksen ”puisto-osasto” löytää vihreiden kanssa toisensa ja turkistarhaus kielletään Suomessa, hän maalaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)