Verkkouutiset

Koulutuksen keskeyttäminen väheni

Tutkintoon johtavan koulutuksen opiskelijoista 5,4 prosenttia keskeytti opinnot eikä jatkanut missään tutkintoon johtavassa koulutuksessa lukuvuoden 2013-2014 aikana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskeyttäminen väheni edellisvuoteen verrattuna ammatillisessa koulutuksessa ja yliopistokoulutuksessa ja pysyi ennallaan lukio- ja ammattikorkeakoulukoulutuksessa, kertoo Tilastokeskus.

Nuorille suunnatussa lukiokoulutuksessa keskeytti 3,4 prosenttia, nuorille suunnatussa ammatillisessa koulutuksessa 7,6 prosenttia, ammattikorkeakoulukoulutuksessa 8,3 prosenttia ja yliopistokoulutuksessa 6,7 prosenttia lukuvuonna 2013-2014.

Jos koulutussektoreita vaihtaneita, esimerkiksi lukiokoulutuksesta ammatilliseen koulutukseen siirtyneitä, ei lasketa keskeyttäneiksi, keskeyttämisprosentit pienenevät. Useimmin koulutussektoria vaihtoivat ammattikorkeakoulu- ja lukiokoulutuksen opiskelijat.

Miehet keskeyttivät kokonaan tutkintoon johtavan koulutuksen naisia useammin kaikissa koulutussektoreissa. Miehet keskeyttivät useimmin ammattikorkeakoulukoulutuksen ja naiset ammatillisen koulutuksen. Omassa koulutussektorissaan miehet keskeyttivät opintonsa naisia useammin ammatillista koulutusta lukuun ottamatta.

Kahdeksantoista vuotta täyttäneistä lukiokoulutuksen keskeyttäneistä 42 prosenttia jatkoi tutkintotavoitteista opiskelua jollain muulla koulutussektorilla ja 16 prosenttia meni töihin. Vastaavat luvut ammatillisessa koulutuksessa olivat 9 ja 23 prosenttia, ammattikorkeakoulukoulutuksessa 23 ja 52 prosenttia ja yliopistokoulutuksessa 14 ja 58 prosenttia.

Vuonna 2014 neljän kuukauden koeajalla oppisopimuskoulutuksen keskeytti 844 opiskelijaa, mikä on 1,7 prosenttia kaikista oppisopimuskoulutuksen opiskelijoista. Koeajan jälkeen keskeyttäneitä oli 3 385 eli 6,8 prosenttia kaikista oppisopimuskoulutuksen opiskelijoista. Kaikkiaan oppisopimuskoulutusopiskelijoita oli 49 856 vuonna 2014.

Peruskoulun tavalla tai toisella kesken jättäneitä oli lukuvuonna 2014-2015 yhteensä 372. Oppivelvollisuutensa kevätlukukaudella kokonaan laiminlyöneitä oli 71 ja oppivelvollisuusiän ohittaneita, ilman peruskoulun päättötodistusta eronneita oli yhteensä 301.

Koulupudokkaista yli puolet oli poikia. Oppivelvollisuutensa laiminlyöneistä poikia oli 42 ja ilman peruskoulun päättötodistusta eronneista 179.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)