Verkkouutiset

Selkeä turvallisuusriski – suomalaiskotien sähköjärjestelmät vanhentumassa

Monien suomalaiskotien sähköistys on vanhentumassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tämä johtuu siitä, että valtaosa omakoti-, rivi-, ja kerrostaloista on rakennettu kymmeniä vuosia sitten. Kodin sähkölaitteiden määrä on vuosien mittaan kasvanut huimasti ja aikoinaan ajanmukaisena pidetty sähköistys on vanhentumassa, kertoo Finanssialan keskusliitto.

Sähköistysalan tekemän tutkimuksen mukaan 13 prosenttia eli noin puoli miljoonaa suomalaista kertoo, ettei ole koskaan tarkastuttanut kotinsa sähköjärjestelmää. Tässä piilee selkeä turvallisuusriski.

– Nykyisissä kodeissa on huomattavasti enemmän elektroniikkaa ja muita sähköä käyttäviä laitteita kuin vaikkapa kolmisenkymmentä vuotta sitten. Kuormitus sähköjärjestelmälle on aivan eri luokkaa, Finanssialan Keskusliiton turvallisuusasiantuntija Petri Mero sanoo.

Vuosien saatossa hapristuneet sähköjohdot ja kytkimet voivat aiheuttaa tulipalovaaran.

Taloustutkimuksen tekemän kyselytutkimuksen kotien sähköturvallisuudesta on teettänyt Sähkötreffit-niminen sähköistysalan yhteinen verkkopalvelu.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)