Verkkouutiset

”Lihantuotannon tuet ovat verovarojen lapioimista ulkomaille”

Kokoomusopiskelijoiden mielestä Suomessa tuotetaan liikaa lihaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusopiskelijat vaatii, että naudan- ja sianlihantuotannon yhteiskunnallisista tuista on luovuttava, koska ne vääristävät markkinoita, kuormittavat luontoa ja ovat kalliita. Näin todetaan opiskelijaliitto Tuhatkunnan ympäristö- ja energiapoliittisessa linjapaperissa.

Kokoomusopiskelijat käsittelevät liittohallituksensa esitystä ympäristö- ja energiapoliittiseksi linjapaperiksi 8.-9. marraskuuta Oulussa järjestettävässä liittokokouksessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

– Ihmiset syövät liikaa lihaa tällä hetkellä. Vielä huolestuttavampaa on se, että me heitämme lihaa niin paljon roskikseen, sanoo kokoomusopiskelijoiden puheenjohtaja Daniel Lahti Verkkouutisille.

Lahden mukaan yhteen lihakilon tuottamiseen kuluu noin 15 000 litraa vettä.

– Se on ihan hirvittävä määrä. Suomessa se ei vielä välttämättä tunnu, mutta esimerkiksi Etelä-Euroopassa kärsitään jo kuivuudesta.

– Meidän mielestämme tämä on sellainen asia, jota valtion ei pitäisi tukea. Jos me poljemme tuilla lihantuotantomme hinnat alas ja myymme lihaa ulkomaille, niin sehän on verovarojen lapioimista ulkomaille.

Lahti korostaa, että samalla estetään vapaan kilpailun syntymistä.

– Jos esimerkiksi Afrikassa tai Etelä-Amerikassa halutaan kasvattaa sikoja tai nautoja ja myydä lihatuotteita Suomeen, he eivät pysty kilpailemaan tuotteiden hintojen vuoksi.

– Vaikka he tuottaisivat sen oikeasti halvemmalla, me olemme asettaneet tietynlaisia tuontitulleja tukemalla suomalaista lihaa halvemmaksi. Siten suomalaisen lihan ostaminen on yksittäiselle kuluttajalle kannattavampaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)