Verkkouutiset

Krista Kiuru SK:ssa: Sdp:n jäätävä oppositioon

Sdp:n varapuheenjohtaja Krista Kiurun mukaan "Sdp:n paikka on oppositiossa". Blogissaan hän pehmentää: asia on hallitustunnustelijan käsissä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opetus- ja viestintäministerin salkusta lähiviikkoina luopuva Krista Kiuru (sd.) sanoo Satakunnan Kansassa, että hänen puolueensa tulevaisuus on oppositiossa.

– Vaalitulos on otettava vakavasti. Me olemme neljänneksi suurin puolue ja Sdp:n paikka on oppositiossa. Suomeen tulee nyt konservatiivinen oikeistohallitus, jota me emme tule päästämään helpolla, Krista Kiuru sanoo.

Krista Kiuru valittiin sunnuntaina kolmannen kauden kansanedustajaksi. Hän sai Satakunnassa 7 563 ääntä.

– Haluan, että äänestäjät muistaisivat, että olen ministerinä tuonut yhdeksän miljoonaa euroa korvamerkittyä koulutusmäärärahaa maakuntaan. Nyt jäämme mielenkiinnolla odottamaan, mitä tuleva opetusministeri tekee maakunnan suhteen, Kiuru toteaa SK:lle.

Tiistaina Krista Kiuru jatkoi asian käsittelyä blogissaan. Hän kirjoittaa kommentoineensa asiaa sunnuntaina iltayöllä ”perussuomalaisten tuulettaessa vierellä hallitukseen menoa”.

Tuolloin oli ”ilmeistä, että olemme tämän vaalien tuloksen perusteella lähempänä oppositiota ja on pelättävissä, että Suomeen syntyy konservatiivinen oikeistohallitus”.

– Mutta yhtä selvää on vielä tänään tiistainakin, että meidän pitää esittää Sdp:n tavoitteet hallitustunnustelijalle ja ajaa tiukasti niiden toteuttamista. Hallitustunnustelija Juha Sipilän käsissä sitten on, syntyykö Suomeen konservatiivinen oikeistohallitus vaalituloksen perusteella vai onko muitakin vaihtoehtoja, joihin Sdp:n ajamat tavoitteet sopivat, Krista Kiuru toteaa tiistain blogissaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)