Verkkouutiset

”Skandaalimaista laskea kehitysyhteistyön määrärahoja”

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo kritisoi voimakkaasti hallituksen aikeita laskea kehitysyhteistyön määrärahojen tasoa Suomen Kuvalehden blogissaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Hallituksen ensi vuoden talousarvioesitykseen kätkeytyy skandaali, josta ei ole paljon ääneen hiiskuttu. Kehitysyhteistyömäärärahojen tason arvioidaan olevan noin 0,48 prosenttia bruttokansantulosta. Taso laskee tästä vuodesta (0,55 %), Jukka Keskitalo kirjoittaa.

Hän toteaa, että talousarvioehdotuksen myötä Suomi etääntyy aina vain kauemmaksi päämäärästään. Suomi on sitoutunut EU:ssa antamaan 0,7 prosenttia bruttokansantulosta vuoteen 2015 mennessä.

Keskitalon mukaan Suomi on jäänyt kauas muiden Pohjoismaiden jälkeen kehitysyhteistyön määrärahojen suhteen. Hänen mielestään Suomen paikka olisi näiden maiden joukossa vastuullisena ja vahvana kansainvälisenä toimijana.

– Voin kuulla korvissani argumentit huonosta taloustilanteesta ja kotimaan tarpeista. Kaiken uhallakin sanon, että näitä hyvin vakavia kotimaan haasteita ei pidä asettaa vastakkain kehitysyhteistyön kanssa. Vastuumme ulottuu maan rajojen ulkopuolelle, Keskitalo kirjoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)