Verkkouutiset

Kirkko: Perustuslakivaliokunnalta viisas linjaus, Suvivirsi saa soida

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo pitää perustuslakivaliokunnan linjausta Suvivirrestä ja uskonnollisista tilaisuuksista koulussa viisaana.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Perustuslakivaliokunnan perjantaisessa mietinnössä todetaan, ettei valiokunta näe tarvetta muuttaa kantaansa koulun perinteisten juhlien osalta. Tällaisia juhlia ei siten esimerkiksi niihin mahdollisesti sisältyvän yksittäisen virren laulamisen johdosta voida pitää uskonnon harjoittamiseksi katsottavina tilaisuuksina.

Perustuslakivaliokunta katsoo, että muitakin vastaavia sinänsä uskonnollista alkuperää olevia traditioita voi sisältyä koulun perinteisiin juhliin.

Perustuslakivaliokunta ei liioin pidä uskonnon ja omantunnon vapauden kannalta ongelmallisina vuotuisia, esimerkiksi juhlapyhien viettoon liittyviä jumalanpalveluksia tai muita vastaavia uskonnon harjoittamiseksi katsottavia tilaisuuksia, joista tiedotetaan etukäteen ja joihin osallistuminen on kaikille vapaaehtoista.

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Jukka Keskitalo on mietinnöstä hyvillään.

– Eduskunnan perustuslakivaliokunta on tehnyt viisaan ja tasapainoisen linjauksen Suvivirrestä ja uskonnollisista tilaisuuksista koulussa. Perusvireenä lausunnossa on myönteinen uskonnonvapauden tulkinta eli oikeus tunnustaa ja harjoittaa uskontoa, hän toteaa tiedotteessaan.

Linjaus merkitsee sitä, että kouluissa on edelleen mahdollista järjestää koululaisjumalanpalveluksia ja uskonnollisia päivänavauksia, joihin oppilaat voivat osallistua.

– Ketään ei pakoteta osallistumaan niihin ja heille, jotka eivät osallistu, koulu järjestää vaihtoehtoista ohjelmaa. Perustuslaki turvaa Suomessa uskonnonharjoittamisen oikeuden sekä uskonnottomien oikeudet ja suojaa vieraan uskonnon harjoittamiselta, toteaa Keskitalo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)