Verkkouutiset

Keskustanuoret laittaisi aikuiset lapset huolehtimaan vanhemmistaan rahallisesti

Keskustanuoret tukee siviilioikeuden professori Urpo Kankaan esitystä käänteisestä elatusvelvollisuudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustanuorten mallissa aikuiset lapset ottaisivat enemmän vastuuta ikääntyvistä vanhemmistaan.

– Nykymittaisen hyvinvointivaltion taloudellinen pohja murenee väestön vanhenemisen myötä. Meidän on hyvissä ajoin käytävä kivulias keskustelu siitä, missä asioissa kansalaiset ottavat enemmän vastuuta itsestään ja lähimmäisistään, Keskustanuorten puheenjohtaja Teppo Säkkinen sanoo tiedotteessa.

Urpo Kangas ehdotti keskiviikkona Yle Uutisten haastattelussa, että aikuiset lapset voitaisiin velvoittaa maksamaan esimerkiksi vanhempiensa laitospaikat, jos vanhempien oma eläke ei riitä. Vastaava laki on käytössä useissa Euroopan maissa.

Keskustanuoret kertoo pitävänsä tärkeänä, että aikuisten lasten vastuu vanhenevista vanhemmistaan tunnustetaan yhteiskunnallisena arvona. Keskustanuorten mallissa elatusvelvollisuus kääntyisi kohti vanhuutta siten, että aikuistuneet lapset ottaisivat enemmän taloudellista vastuuta vanhempiensa hoivasta.

– Välittämistä ei voi kirjata lakiin, mutta palvelumaksujen kautta voidaan kannustaa perheyhteyden jatkamiseen myös elämän ehtoopuolella, Säkkinen toteaa.

– Yhteiskunnan on kuitenkin edelleen taattava hoiva tarvittaessa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)