Verkkouutiset

Keskustan Jari Leppä: Tarvitsemme maatalouden kriisipaketin

Keskustan kansanedustaja Jari Leppä vaatii hallitusta päättämään pikaisesti maatalouden kriisipaketista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kriisipaketista on näillä näkymin tarkoitus päättää syksyllä.

– Keskusta edellyttää, että hallitus päättää kriisipaketista pikaisesti. Nyt tehdyt päätökset valtion takauksista ja lyhennysvapaavuosien lisäämisestä on hyvä alku, Jari Leppä sanoi eduskunnan välikysymyskeskustelussa suomalaisen maatalouden kriisistä.

Lepän mukaan maatalouden ahdingon helpottamisen pitää olla kaikille yhteinen, kansallinen asia.

– Kyse on puhtaasta ruoasta, 300 000 työpaikasta, taloudesta sekä Suomen omavaraisuudesta ja huoltovarmuudesta, Leppä sanoi.

Leppä vaati puheessaan kriisipaketin lisäksi raskaan byrokratian karsimista ja viljelijän oikeusturvan kohentamista. Hän vaati tukipolitiikan uudistamista ”nykyistä selkeämmin lisäarvoa tuottavaan maatalouteen”.

– Keskusta vaatii, että elintarveketjun kaikki toimijat tulevat saman neuvottelupöydän ympärille. On löydyttävä oikeudenmukaisemmat ja reilummat kauppatavat. Viljelijän on saatava osuutensa elintarvikeketjun arvonlisästä kannattavan toiminnan mahdollistamiseksi. Alkuperämerkintöjä ja niiden pakollisuutta pitää edistää, Leppä vaati.

Hän totesi, että myös EU:n on kannettava vastuunsa ja ”annettava riittävät kompensaatiot, jotta maatalous selviää tilanteesta, johon se ei ole voinut mitenkään varautua ja vaikuttaa”.

– Edellisen vaalikauden hallitusten, joissa nykyinen oppositio oli mukana, ohjelmissa oli kauniita sanoja suomalaisesta maataloudesta. Kaikki jäi käytännössä tekemättä. Nyt ei saa käydä samoin. Hallituksen on noudatettava omaa ohjelmaansa. Se toteuttamalla ja aikaansaamalla markkinatasapaino, maatalouden ahdinkoon saadaan ratkaisuja, Leppä sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)