Verkkouutiset

Kela supistaa harkinnanvaraista kuntoutusta

Kelan harkinnanvaraiseen kuntoutukseen käytettävissä oleva rahamäärä supistuu ensi vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sosiaali- ja terveysministeriön valmistelema säästö tarkoittaa muutoksia sekä kuntoutujamääriin että kuntoutuspalveluihin.

Kelan harkinnanvaraiseen kuntoutukseen osallistui ennusteen mukaan tänä vuonna noin 44 000 kuntoutujaa. Määrärahan supistuessa ensi vuonna kuntoutujamäärä laskee vuonna 2016 noin 41 000 kuntoutujaan ja vuonna 2017 noin 39 000 kuntoutujaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)

Kelan arvion mukaan jatkossa harkinnanvaraiseen kuntoutukseen eivät pääse mukaan kaikki sellaiset, joilla todetaan kuntoutuksen tarve.

Harkinnanvaraisen kuntoutuksen palveluja supistetaan vähentämällä kuntoutujamääriä lähes kaikissa palveluissa.

Kelan mukaan kuntoutuspalvelut suunnitellaan siten, että koko päivän kestävien palveluiden rinnalle tulee jatkossa avomuotoisia, suurelta osin käyntikertoihin perustuvia kuntoutusmalleja.

Näitä kevyempiä kuntoutusmalleja otetaan käyttöön suurimpien sairausryhmien eli tuki- ja liikuntaelinsairaiden, mielenterveyden häiriöitä sairastavien, reumaa ja sydänsairauksia sairastavien kuntoutuskursseissa. Lisäksi joudutaan lopettamaan kokonaan joidenkin sairausryhmien kursseja.

Muutokset tarkentuvat harkinnanvaraisen kuntoutuksen kolmivuotissuunnitelman valmistelun yhteydessä keväällä 2015.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Viikon suosituimmat videot
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)