Verkkouutiset

Suomalaismoskeijan imaami IS:ssa: Naiskassan kättä ei saa hipaistakaan kaupassa

Helsinkiläisen moskeijan imaamin mukaan kaikki fyysinen kontakti vastakkaisen sukupuolen kanssa on kiellettyä, jos hän ei ole puoliso tai lähisukulainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilta-Sanomat on haastatellut Mellunmäen moskeijan imaami Abbas Bahmanpouria. Hänen mukaansa ”suurin osa uskonoppineista kieltää kaiken fyysisen kontaktin vastakkaisen sukupuolen kanssa, jos hänen kanssaan ei ole naimisissa tai jos hän ei ole lähisukulanen”.

Vähemmistön mielipide imaamin mukaan on, että toista osapuolta saa kätellä, ettei tule loukanneeksi. Bahmanpour ei itse kättele vastakkaista sukupuolta.

– Ei siitä pitäisi kenenkään loukkaantua. Kyllä muitakin kulttuureja pitää kunnioittaa, hän sanoo.

Imaamin mukaan ”raja vedetään selkeästi, ettei tule mitään epäselvyyksiä”.

– Muuten voi mennä niin, että jos saa kätellä, saanko halata, jos saa halata, saanko suudella, jos saa suudella, niin saanko jotain ja niin pois päin.

Imaami Abbas Bahmanpourin mukaan kaupassakaan muslimimies ei saisi koskea naismyyjän kättä kuittia tai vaihtorahaa annettaessa. Se onnistuu yleensä helposti.

– Yleensä he laittavat rahan käteen niin, että siinä on seteli tai kuitti alla tai tiputtavat rahan pöydälle.

Suomen islamilaisen neuvoston varapuheenjohtaja Pia Jardi sanoo huomanneensa, että muslimien pitämissä kaupoissa vaihtorahat laitetaan aina tiskille. Hänen mukaansa muslimeilla on kättelystä erilaisia tulkintoja.

Sveitsissä on herättänyt huomiota tapaus, jossa muslimipoikien kansalaisuusprosessi keskeytettiin heidän kieltäydyttyään kättelemästä naisopettajia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)