Verkkouutiset

Keskustan Mikko Kärnä aikoo esittää viinien myynnin sallimista maitokaupoissa

Kansanedustajan mukaan enintään 15-prosenttisen alkoholijuomien myynti päivittäistavarakaupoissa hyödyttäisi erityisesti pienpanimoalaa, kotimaisia mallasohran viljelijöitä ja pieniä päivittäistavaraliikkeitä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan lappilainen kansanedustaja Mikko Kärnä kertoo tiedotteessaan olevansa tyytyväinen hallituspuolueiden sopuun alkoholilainsäädännöstä, josta tiedotettiin tänään iltapäivällä.

Alkoholilaki etenee aiemmin sovitun kompromissin mukaisesti. Suuressa salissa kansanedustajat ovat kuitenkin ensimmäisessä käsittelyssä vapaita äänestämään haluamallaan tavalla, kun päätetään päivittäistavarakaupassa myytävän alkoholin enimmäisprosenttimäärästä. Hallituksen esityksessä pohja on 5,5 prosenttia.

– Koska tässä asiassa on nyt annettu vapaat kädet, esitän, että päivittäistavarakaupassa saisi myydä tilavuusprosentiltaan enintään 15-prosenttisia alkoholijuomia.

Kärnän mukaan tällaisten juomien myyminen päivittäistavarakaupassa hyödyttäisi erityisesti pienpanimoalaa, kotimaisia mallasohran viljelijöitä sekä pieniä päivittäistavaraliikkeitä. Se myös mahdollistaisi hänen mukaansa eurooppalaiseen tapaan viinien ulosmyynnin ravintoloista ja vähentäisi huomattavasti ulkomailta tapahtuvaa alkoholin tuontia, jolloin verotuotot jäisivät Suomeen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)