Verkkouutiset

Ilkka Kanerva: Ei ole happitilaa Venäjä-pakotteiden purkamiseen

Kansanedustaja Ilkka Kanervan mielestä tilanne Ukrainassa on kehittynyt vain huonompaan suuntaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) mielestä EU:n Venäjä-pakotteita ei ole mahdollista lähteä purkamaan Ukrainassa puhjenneiden uusien levottomuuksien takia. EU tarkastelee pakotteita seuraavan kerran lokakuussa, ja jotkut poliitikot ovat väläyttäneet tuolloin mahdollisuutta pakotteiden asteittaiseen purkamiseen.

Etyjin yleiskokouksen puheenjohtajana kaksi kautta toiminut Kanerva on seurannut Ukrainaa pitkään ja näkee tilanteen näin:

– En näe tällä hetkellä kyllä oikein valoa asiassa (pakotteiden purkaminen), hän painottaa. Kanerva viittaa muun muassa tällä viikolla tulleisiin tietoihin isoista kuolonuhrien määrästä Itä-Ukrainassa sekä venäläisen lehtimiehen kuolemaan.

– Ja näytti siltä, että Itä-Ukrainassa oli kidnapattu Etyj-tarkkailijakin. Nämä kaikki kolme ilmiötä: kuolonuhrien määrä, lehtimiesten kuolemat ja kansainvälisten tarkkailijoiden kidnappaamiset puhuvat erittäin pahasti siihen suuntaan, että tilanne ei ole helpottumassa, päinvastoin. Näin ollen ei ole mitään happitilaa lähteä keskustelemaan pakotteiden purkamisesta, Kanerva arvioi.

EU:sta itsensä ulos äänestänyt Britannia on ollut tiukka Venäjä-pakotteiden kannattaja. Britannian tilanne on herättänyt pohdintoja, seisooko EU jatkossa yhtä yhtenäisenä Venäjä-vastaisissa pakotteissa. Kanerva ei usko Britannian tilanteen vaikuttavan asiaan:

– Kyllä EU:lla on ollut niin selvä tämä perusasenne. Ei se siitä voi haparoitua, koska tilanne on tänä päivänä hankalampi kuin silloin, kun pakotteet asetettiin. Vaikea ajatella, että kukaan yhtäkkiä heittäisi kuperkeikkaa tässä asiassa ja ottaisi täysin päinvastaisen kannan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)