Verkkouutiset

Ilkka Kanerva Erkki Tuomiojalle: Onko Ruotsi sotahullu maa?

Entinen ulkoministeri Erkki Tuomioja sanoo toivovansa "suursotaharjoitusta" yhtä vähän kuin sotaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) on ehdottanut monikansallisia sotaharjoituksia Suomessa. Isoista sotaharjoituksista on puhunut myös puolustusministeri Jussi Niinistö (st.).

Kansanedustaja Erkki Tuomioja (sd.) on ollut täysin eri mieltä. Tuomioja on jatkanut aiheen kommentointia Facebookissa.

– Minä toivon suursotaharjoitusta yhtä vähän kuin suurta tai pientäkään sotaa. Kun Kanerva itsekin kertoo, että ”harjoituksilla on aina salattu agendansa” ei sen esiin kaivaminen ole tässä tapauksessa kovin vaikeata, mutta mielellään kuulisi Kanervan kertovan sen omin sanoin, Erkki Tuomioja kirjoittaa.

– Kun Kanerva ilmaisee tavoitteeksi sen, että ”EU-maista voisi jonain päivänä soittaa Suomeen, että nyt tarvitaan apua – ja päinvastoin”, on se toki Lissabonin sopimuksen mukaista, mutta saa oudon kaiun ellei samalla todeta, että tärkein tavoite on kuitenkin toimia niin ettei tällaista tarvetta koskaan tulisi. Ja jos kuitenkin tulee, niin suursotaharjoittelu ei ole siihen oikeaa varautumista.

Ilkka Kanerva on kommentoinut asiaa lyhyesti Tuomiojan FB-seinän keskustelussa.

– Entä missä meidän pitää harjoitella yhdessä partnereiden kanssa, ellei Suomessa? Meillä on valmiusjoukot, mitä me niillä teemme ellemme harjoittele? JS siis niin että niissä ovat eri puolustushaarat mukana!, Ilkka Kanerva kirjoittaa.

– Onko Ruotsi sotahullu maa kun järjestää tällaisia harjoituksia?, hän kysyy.

Ruotsissa alkoi maanantaina Aurora 17, joka on maan suurin sotaharjoitus 20 vuoteen. Harjoitukseen osallistuu joukkoja myös Suomesta, Virosta, Norjasta, Tanskasta, Liettuasta, Ranskasta ja USA:sta.

Venäjän ja Valko-Venäjän yhteisharjoitus Zapad-17 pidetään 14.-20. syyskuuta 2017.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)