Verkkouutiset

”Lasten harrastuskulut alkavat olla liian korkeita jo keskituloisillekin”

117 kansanedustajaa on allekirjoittanut aloitteen lasten ja nuorten harrastussetelistä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustajan Risto Kalliorinteen aloitteessa esitetään erilaisia toimenpiteitä setelin käyttöönottamiseksi.

”Lasten ja nuorten syrjäytyminen harrastuksista on yllättävän laaja yhteiskunnallinen ilmiö. Lähtökohtaisesti jokaisella lapsella tulisi olla yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa, mutta liian usein käy niin, ettei vähävaraisten lapsiperheiden tai yksinhuoltajien lapsilla ole mahdollisuutta mieleiseen harrastukseen”, Kalliorinne sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa harrastusten puuttuminen voi aiheuttaa moninaisia ongelmia lapsen sosiaalisessa ympäristössä. Pahimmillaan se johtaa syvään syrjäytymisen kierteeseen johon lapsi itse ei voi vaikuttaa.

”Tutkimusten perusteella kustannusten nousu on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana nopeaa ja nykyisin harrastuskulut alkavat olla liian korkeita jo keskituloisille työssäkäyville perheillekin. Harrastuksista syrjäytyminen uhkaa yhä useampia suomalaisia lapsia ja nuoria”, Kalliorinne toteaa.

Kalliorinteen mielestä perheen taloudellisen aseman ei pidä määritellä lapsen harrastamista.

Seteli myönnettäisiin tulosidonnaisin perustein ja se olisi suunnattu vähävaraisille perheille esimerkiksi Kelan myöntämänä etuutena. Harrastusseteli ei vaikuttaisi perheelle myönnettävän toimeentulotuen suuruuteen ja voitaisiin myöntää niin liikunta- kuin kulttuuriharrastuksiin.

Yleensä yli sadan allekirjoittajan aloitteet johtavat toimenpiteisiin valiokuntakäsittelyssä, koska aloitteella on eduskunnan enemmistön tuki.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)