Verkkouutiset

Kahvi on terveellistä – myös maidolla ja sokerilla

Kahvinjuojien on monissa tutkimuksissa osoitettu sairastuvan muita harvemmin muun muassa diabetekseen ja mahdollisesti myös elävän pitempään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen tulokset vahvistavat näyttöä entisestään ja osoittavat samojen yhteyksien koskevan myös kahvinsa maidon tai sokerin kanssa nauttivia. Myös kofeiiniton kahvi on yhtä terveellistä.

Yhdysvaltalaisten tulosten perusteella kahvia päivittäin vähintään kaksi kupillista juovat elävät todennäköisesti pitempään kuin kahvia vieroksuvat. Tämä havaittiin kymmenvuotisessa seurannassa, jonka aikana kahvinjuojien kuolleisuus oli noin viidenneksen vähäisempää.

Kahvinjuonti liittyi pienempään riskiin menehtyä sydän- ja verisuonitauteihin, kroonisiin hengityssairauksiin, diabetekseen, keuhkokuumeeseen, influenssaan ja jopa itsemurhaan. Syöpäkuolleisuuteen kahvi ei vaikuttanut.

Vaikka kahviin on yhdistetty monia terveysvaikutuksia, tutkimuksista on jäänyt epäselväksi liittyvätkö mahdolliset vaikutukset vain mustana juotuun kahviin.

Tutkimukseen osallistui 90 000 aikuista yhdysvaltalaista, jotka värvättiin tutkimukseen vuosina 1993–2001. Vuodet 1998–2009 jatkuneen seurannan aikana 8 700 osallistujaa menehtyi. Tutkittavat eivät sairastaneet sydän- ja verisuonitauteja tai syöpää tutkimuksen alkaessa.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä ja siitä raportoi Uutispalvelu Duodecim.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)