Verkkouutiset

Demarivaikuttaja A-studiossa: Emme haluaisi jättää hallitusta äärioikeistolle

SDP:n Kaarin Taipaleen mukaan äärioikeistoon Suomessa kuuluvat "kepu, persut ja kokoomus".
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Helsinkiläinen demaripoliitikko ja äskeinen eduskuntaehdokas Kaarin Taipale osallistui vappuaattona Ylen TV1:n A-studio: Talk -ohjelmaan, jossa käsiteltiin vasemmiston luisua. Muut keskustelijat olivat SDP:n Antti Lindtman sekä vasemmistoliiton Li Andersson ja Jari Myllykoski.

Kaarin Taipaleen keskustelussa esittämä luonnehdinta suomalaisesta äärioikeistosta on herättänyt huomiota sosiaalisessa mediassa.

Näin Taipale sanoi ohjelman kohdan 44:30 jälkeen, kun kysyttiin, onko Sdp:n paikka hallituksessa vai oppositiossa:

– Tämä nyt kuulostaa todella kliseeltä, mutta kyllä se siitä (hallitus)ohjelmasta tietenkin riippuu, elikkä siitä, että kyllähän jos me katsotaan näitä eri vaihtoehtoja mitä hallituskoalitioita on mahdollisia, niin ei me nyt kyllä haluttais tätä maata jättää sen äärioikeistolaisenkaan koalition varaan. Kyllä se silloin olisi parempi…, Kaarin Taipale sanoi.

Juontaja kysyi Taipaleelta väliin ”mitä tarkoittaa äärioikeistolainen koalitio”.

– Kyllä se on kepu, persut ja kokoomus, ja ruotsalaiset siinä tukimiehenä vielä. Ei se nyt hirveän suurta fiksuutta…

Juontaja kysyi uudelleen ”äärioikeistolainen kokoomus”?

– No on se aika äärioikeistolainen, se on nyt nähty. Ja silloin jos nähdään, ja kun kuitenkin punamullalla on hyvät perinteet, ja meillä on selvästi ollut semmoista halua tehdä yhdessä työtä, niin jos sieltä löytyy sellainen ohjelma jossa me voidaan todella olla vaikuttamassa, niin kuin tässä on todettu, niin silloin se on mielekästä olla mukana. Mutta ei siellä tietenkään voi olla näön vuoksi vain.

Keskustelijat eivät kommentoineet Kaarin Taipaleen määritelmää äärioikeistosta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)