Verkkouutiset

”Huolestuttavaa” – entistä harvempi puolustautuisi asein, jos Suomeen hyökätään

Puolustusministeri Jussi Niinistö ei pidä kyselytuloksen suunnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.) kommentoi blogissaan Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunnan (MTS) mielipidekyselyä ulko-, turvallisuus- ja puolustuspolitiikasta.

Jussi Niinistö kirjoittaa olevan huolestuttavaa, miten maanpuolustustahdon mittaamiseen käytettyyn kysymykseen vastattiin. Hänen mukaansa kysymys on jo klassikko: ”Jos Suomeen hyökätään, niin olisiko suomalaisten mielestänne puolustauduttava aseellisesti kaikissa tilanteissa, vaikka tulos näyttäisi epävarmalta?”.

Kysymykseen vastasi myöntävästi 71 prosenttia. Ministeri huomauttaa, että siinä on laskua edelliseen vuoteen seitsemän prosenttia, ”mikä on jo tilastollisestikin merkittävää”. Naisista myöntävästi vastaa vain 64 prosenttia.

– Syitä kehitykseen voi tällä hetkellä vain arvailla, joten asiaa on syytä tutkia, Jussi Niinistö toteaa.

– Eräs selitys voisi olla, että mitä lähempänä turvallisuusympäristön muutoksen myötä todellinen kriisi näyttäisi olevan, sitä konkreettisemmaksi aseellinen puolustautuminen epävarmassa tilanteessa muodostuu.

Tällöin on puolustusministerin mukaan luonnollisesti Suomen puolustuksen oltava kunnossa ja ”lähes puolet kansalaisista onkin sitä mieltä, että puolustusmäärärahoja tulisi korottaa”.

– Tähän huutoon vastaamme tulevaisuuden resurssitarpeiden osalta näillä näkymin alkuvuodesta julkaistavassa valtioneuvoston puolustusselonteossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)