Verkkouutiset

”Oli kissan askelia, otettiin tiikerin loikka”

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan kuntien laittamisesta väkisin yhteen voidaan nyt luopua.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Opposition keskustan Juha Sipilä osallistui kommentoi sote-ratkaisua myös blogissaan. Hänen mukaansa uudistus näkyy parhaimmillaan parempina, sujuvimpina ja tasa-arvoisempina sosiaali- ja terveyspalveluina.

”Keskustalle tärkeää oli myös se, että tulevan mallin avulla voidaan uudistaa terveydenhuollon rahoitus kohti yksikanavaisuutta. Tämä ei olisi ollut saumattomasti mahdollista hallituksen kaavailemissa vaihtoehdoissa”, Juha Sipilä toteaa.

Hänen mukaansa ratkaisu purkaa hallituksen muodostaman sote-uudistuksen keinotekoisen pakkokytköksen kuntauudistukseen.

”Keskustalle oli ehdottoman tärkeää, että tämän myötä kuntien laittamisesta väkisin yhteen voidaan nyt luopua. Kunnat voivat vihdoin keskittyä olennaiseen eli asukkaiden viihtyvyyteen ja elinvoiman kehittämiseen. Kunnille jää yhä joukko tärkeitä tehtäviä – esimerkiksi peruskoulusta, päivähoidosta, asukkaiden vapaa-ajan palveluista ja elinvoimasta huolehtiminen”.

”Kuvailisin siten, että aikaisemmat sosiaali- ja terveyspalveluja koskevat suunnitelmat olivat kissan askelia. Nyt otettiin tiikerin loikka. Ratkaisun mittaluokka on riittävä. Se turvaa palvelut pitkällä tähtäimellä”, Sipilä katsoo.

Hän kirjoittaa, että ”puolueiden välinen sopu oli myös politiikan uskottavuuden näkökulmasta tärkeä ja isänmaallinen teko. Siksi uskalsin ja halusin laittaa myös itseni ja Keskustan tässä likoon”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)