Verkkouutiset

Kokoomuksen Jukka Kopra: Antti Rinne unohtanut omat työmarkkinaperiaatteensa

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Jukka Kopra kritisoi SDP:n puheenjohtaja Antti Rinnettä työmarkkinaperiaatteidensa unohtamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Antti Rinne vaati SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksessa pitämässään puheessaan työmarkkinaosapuolilta palkankorotuksia ostovoiman ja kasvun turvaamiseksi.

– Vuosi sitten Rinne sanoi, että kun poliitikot lähtevät sotkeutumaan työmarkkinoihin syntyy vain sutta ja sekundaa. Nyt kuultu täydellinen käännös puheissa saa ajattelemaan, että kyse on joko älyllisestä epärehellisyydestä tai vaalipuheista. Kertoo paljon SDP:n nykytilasta, että periaatteista ollaan valmiita poikkeamaan heti, kun ne sopivat omaan agendaan, Jukka Kopra toteaa.

Hän muistuttaa, että hallitus kunnioittaa työmarkkinajärjestöjen keskinäisiä neuvotteluita, eikä ole millään tavalla puuttumassa liittokierrokseen.

– Hallitus on toistanut monen talousasiantuntijan toiveen maltillisista ratkaisuista. Korostamme tämän olevan vain ääneen lausuttu toivomus siitä, että liittokierroksella nähdään taloutemme kokonaiskuva ja kilpailukyvyn kehitys yhtä suhdannehuippua pidemmälle. Hallitus pysyy pois työmarkkinapöydistä Rinteen viimevuotisen ohjeistuksen mukaisesti, Kopra sanoo.

Hän muistuttaa, että hallitus on sitoutunut hallitusohjelmassa varmistamaan, että kokonaisveroaste ei nouse eikä kenenkään palkkaverotus kiristy hallituskaudella.

Hallitus on myös esimerkiksi kompensoinut kilpailukykysopimuksen aiheuttamia tulomenetyksiä palkansaajille veronkevennyksin tänä vuonna. Vastaavia kevennyksiä myös seuraavalle vuodelle arvioidaan hallituksen budjettiriihen yhteydessä, Kopra kertoo.

– Hallitus pyrkii budjettiriihessä omilla päätöksillään vahvistamaan talouskasvua ja työllisyyttä. Kokoomus näkee, että työn verotukseen tehtävät kevennykset ovat järkevää rakennepolitiikkaa myös noususuhdanteessa. Kevennys voidaan toteuttaa osin siirtämällä verotuksen painopistettä työn verotuksesta kasvun kannalta vähemmän haitallisiin kulutus- ja haittaveroihin. Selvää kuitenkin on, että jos veronkevennyksistä sovitaan hallituksen budjettiriihen yhteydessä, niiden pitää koskettaa kaikkia palkansaajia, eikä vain hyvätuloisia, Kopra linjaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)