Verkkouutiset

Huippuhintainen pieni tieremontti täyttää vuoden – ”tämän takiako veroprosenttia pitäisi korottaa?”

Parinsadan metrin tieosuuden remontti Espoon Laaksolahdessa nielee seitsemän miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Paikalliset kummeksuvat Lähderannantien ja Laaksolahdentien remontin kestoa Espoon länsilaidalla.

Jo viime talvena alkaneet työt jatkuvat edelleen ja haittaavat liikennettä. Parannustyöt maksavat noin seitsemän miljoonaa euroa.

”Pientä tienpätkää on tehty jo viime vuodesta. Pian eletään toista talvea kuin pellossa”, alueella pitkään asunut Päiviö Vuolle kommentoi Länsiväylälle.

”Toivoin, että kesälomien jälkeen tässä olisi tapahtunut jotakin, mutta ei.”

Sekavan työmaan lomitse mutkittelee autoja ja työkoneita. Töiden kuluessa ajolinjan paikkaa on vaihdeltu.

Espoolainen kansanedustaja Pia Kauma (kok.) sanoo Facebookissa hanketta esimerkiksi siitä, mitä tapahtuu, kun ”projektihallinta ja priorisoinnit ovat hakusessa”.

”Ja tämän takiako Espoon veroprosenttia pitäisi korottaa? Myös Olarissa on yhteen suhteellisen pieneen tienpätkään saatu tärväytymään kuukausia – eikä ainakaan minulle ole selvinnyt, mitä hyötyä kyseisestä tieremontista edes on”, Pia Kauma kirjoittaa.

Päiviö Vuolleen mukaan Lähderannantien työmaa on vaarallinen. Bussit joutuvat mutkittelemaan ahtaassa tilassa ja kevyt liikennekin kulkee miten sattuu.

”Ei ihme, että Espoo velkaantuu ja tulee vajetta, jos kaikki projektit tehdään näin kalliisti. Köyhemmässä kunnassa tällaista ei katsottaisi”, Vuolle sanoo.

Espoon rakennuttamispäällikkö Hannu Lehtikankare kuvailee Länsiväylässä rakennusprojektia monimutkaiseksi ja kalliiksi, kun katujen alla on uusittavana vesihuollon ja kaukolämmön putkistoja. Hän lupaa, että Lähderannantie valmistuu liikennöitävään kuntoon vielä syksyn aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)