Verkkouutiset

”Tämä hermostutti perinpohjaisesti” – kansanedustaja pyytää kokemuksia työvoimatoimiston karensseista

Työttömien pelko edes puhua kurssista tai yrittämisen miettimisestä suututtaa päättäjää.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Harri Jaskari pyytää kaikkia osapuolia kertomaan kokemuksiaan työttömien työnhakijoiden kohtelusta työvoimatoimistoissa.

Harri Jaskari on Facebookissa jakanut tämän Ylen jutun työttömästä, jolta lopetettiin päivärahat, kun hän kertoi TE-toimiston virkailijalle pyrkivänsä taksinkuljettajakurssille.

– Tämä hermostutti minut niin perinpohjaisesti, että nyt kyllä selvitetään kaikki säännökset, jotka tällaisiin tulkintoihin ovat johtaneet. En usko, että ihmiset ovat luonnostaan ikäviä, vaan he vain noudattavat tarkasti ohjeita. Niissä ohjeissa sitten varsinainen asiakas on lopulta kärsijä, Harri Jaskari kirjoittaa.

Hän sanoo olleensa nyt monissa keskusteluissa työttömien työnhakijoiden kanssa.

– Yhteinen viesti oli, että kukaan heistä ei oikein uskalla puhua suoraan asioista työvoimavirkailijoiden kanssa. Mikäli esimerkiksi puhelinkeskustelussa sattumalta mainitsee miettivänsä yrittäjyyttä tai aikovansa jollekin osaamista lisäävälle kurssille, uhkana on se, että selvityspyyntö napsahtaa saman tien postiin.

– Ja selvittelyn aikana ei tietenkään makseta työttömyyskorvausta. Parempi varmuuden vuoksi keskeyttää korvaus, koska jälkeenpäin periminen voi olla hankalampaa.

Jaskari pyytää kokemuksia eri osapuolilta, koska ”nyt tarvitaan laajempaa evidenssiä käytännön tapahtumista sekä työttömien että TE-toimistojen virkailijoiden näkökulmasta”.

– Tavoitteena voisi olla jatkossa ainakin kokeiluluontoisesti positiivisten ja tuloksellisten kohtaamisten lisääminen työttömien työnhakijoiden ja heitä auttavien viranomaisten välillä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)