Verkkouutiset

Jaana Pelkonen: Suomen ja Ruotsin yhteistyö voisi turvata koko Pohjois-Eurooppaa

Jaana Pelkosen mielestä Pohjois-Euroopan turvallisuuden ja vakauden edistäminen tarvitsee aiempaa laajempaa maiden välistä yhteistyötä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajan Jaana Pelkonen Suomen ja Ruotsin pitäisi syventää sotilaallista yhteistyötään.

– Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti uudenvuodenpuheessaan esille tärkeän teeman tarpeesta keskustella Suomen ja Ruotsin ulko- ja turvallisuuspoliittisen yhteistyön tiivistämisessä. Suomen ja Ruotsin on hyvä arvioida mahdollisuuksia tiivistää yhteistyötään niin harjoitusten kuin avunannon osalta, eduskunnan puolustusvaliokunnan jäsen Jaana Pelkonen toteaa tiedotteessaan.

Pelkosen mukaan Pohjois-Euroopan turvallisuuden ja vakauden edistäminen tarvitsee aiempaa laajempaa maiden välistä yhteistyötä.

– Suomi ja Ruotsi ovat Naton erityiskumppanimaita. Turvallisuusyhteistyössä tarvitaan perinteisten yhteistyöorganisaatioiden lisäksi myös alueellista yhteistyötä. Suomen ja Ruotsin on hyvä tehdä soveltuvaa yhteistyötä ja seurata toistensa suuria linjoja ulko- ja turvallisuuspolitiikan alalla, Pelkonen sanoo.

Yhteistyön lisäämistä tulee Jaana Pelkosen mielestä arvioida niin poliittisen yhteistyön, harjoitusyhteistyön kuin toiminnallisen avustamisen kannalta.

– Esimerkiksi tulisi arvioida, voisivatko Suomi ja Ruotsi antaa toisilleen kalustoapua etsintätehtäviin. Tänä vuonna on syytä vihdoin saattaa Suomen lainsäädäntö ajan tasalle muille maille annettavan sotilaallisen avunannon osalta.

Pelkosen mielestä Suomen ja Ruotsin yhteistyön lisääminen olisi mahdollisuus parantaa koko pohjoisen Euroopan turvallisuutta.

– Suomen ja Ruotsin kannattaisi arvioida yhteistyössä sotilaallista liittoutumistaan mahdollisen Nato-jäsenyyden osalta. Jäsenyyden mahdollinen hakeminen samanaikaisesti olisi johdonmukaista jatkoa syvenevälle yhteistyölle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)