Verkkouutiset

IS: Presidentti Niinistön Nato-kantaa vääristellään Venäjällä

Venäjän armeijan tv-kanava käänsi presidentin näkemyksen Nato-myönteiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Venäjän asevoimien oma kanava Zvezda vääristelee tasavallan presidentti Sauli Niinistön Nato-kantaa, kertoo Ilta-Sanomat.

Zvezdan uutisessa väitetään, että Niinistö olisi ilmoittanut Suomen olevan valmis liittymään Naton jäseneksi. Jutun otsikkona on ”Suomi juhlii itsenäistymistään Venäjästä ennen liittymistään Natoon”.

Artikkelissa kerrotaan, että Suomen delegaatio oli järjestänyt vastikään Helsingissä pidetyn maailman lehdistönvapauden Unesco-konferenssin aikana omalaatuisen juhlinnan Venäjästä itsenäistymisen kunniaksi.

”Muistutamme, että 1. toukokuuta presidentti Sauli Niinistö ilmoitti, että hänen maansa on valmis liittymään Pohjois-Atlantin liittoon, ja että (Suomi) voi tehdä sen erillään organisaatioon pyrkivästä Ruotsista, Zvezdan artíkkelissa kerrotaan.

Uutisen alkuperäisenä lähteenä on Ylen juttu, jossa tasavallan presidentti korosti, että Suomi ja Ruotsi tekevät mahdollisesta Nato-jäsenyydestä omat itsenäiset päätökset. Niinistö korosti samalla, että Suomella ei ole mitään syytä muuttaa vallitsevaa politiikkaa.

Zvedza-televisiokanava tulkitsi uutista kuitenkin näin:” Suomi haluaa liittyä Natoon erillään Ruotsista.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)