Verkkouutiset

Ohjastajan hurja ratkaisu ravionnettomuudessa: istui maahan kaatuneen hevosen kaulan päälle

Vermon ravirata ja Suomen Hippos palkitsivat Joni-Petteri Irrin esimerkillisestä toiminnasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vermon keskiviikkoillan 30.8.2017 ravien kahdeksannen lähdön loppusuoralla nähtiin rankka onnettomuus, kun johtanut hevonen kompastui ja muut ajoivat sen päälle.

Onnettomuustilanteessa oli mukana neljä hevosta ohjastajineen. Kolme hevosta pääsi irti.

Radan varressa olleen katsojan Youtube-video (alla) näyttää kolarin jälkeisen poikkeuksellisen tapahtuman, jota Vermon normaaleista videoista ei ilmennyt.

Itsekin kolariin joutuneen ohjastaja Joni-Petteri Irrin, 27, hevonen pääsi irti ja lähti radan keskialueelle omille teilleen. Irri juoksi muiden ohjastajien tavoin radan viereen tilannetta väistääkseen.

Irri näki jo juostessaan yhden hevosista kärryihinsä sotkeutuneena radan pinnassa kyljellään. Ohjastaja kääntyi saman tien, juoksi hevosen luo ja esti sen nousemisen istumalla hevosen kaulan päälle. Näin muut auttajat saivat hevosen irti kärryistä ja rauhoittumaan.

Hevosurheilu-lehdessä Irri sanoo, että toimintamalli tuli takaraivosta. ”Se oli reaktioni, kun näin hevosen sätkivän vieressä. Toki siinä tuli ensin katsottua, ovatko kaikki kuskit jotakuinkin kunnossa”.

Suomen Hippos ja Vermon ravirata palkitsivat Joni-Petteri Irrin lahjakortilla ”esimerkillisestä toiminnasta keskiviikon 30.8. kolaritapahtumassa”.

Vermon tapahtumakuvauksen mukaan ”kun Irrin oma hevonen pääsi karkuun, Irri toimi salamannopeasti ja meni auttamaan kolarissa kaatunutta hevosta ja esti sen nousemisen ylös lisävahinkojen välttämiseksi”, vaikka oli itsekin joutunut onnettomuuteen.

Yksi ohjastajista loukkaantui pahimmin, mutta hän selviytyi yön vietolla sairaalassa. Kaikki hevoset jatkoivat Vermosta matkaa kotitalleilleen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)